Ott Tänak: tiim ja Neuville aitasid mind kõvasti, aga ma ei tunne end autos piisavalt enesekindlalt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Nädalavahetusel peetud Mehhiko ralli järel tunnistas Ott Tänak, et võistlus tekitas kahetisi tundeid. 

Hyundaiga kihutav saarlane jäi koos kaardilugeja Martin Järveojaga teiseks. Esikohaheitlusest Sebastien Ogier´ vastu langeti reedel, mil oma sõiduvea tõttu kaotati aega ning kaheksandaks langeti. Raskest olukorrast võideldi end siiski poodiumi teisele astmele. 

«Juba algusest peale polnud ma piisavalt enesekindel. Proovisin pidevalt aru saada, mis toimub, kus on piir ja muu säärane,» tunnistas i20 masinaga esimest korda kruusal võistelnud Tänak DirtFishile. «Kordagi polnud lihtne, ent kokkuvõttes olen õnnelik.»

Eestlastele ulatas abikäe ka tiimikaaslane Thierry Neuville. Belglasel jäi reedene võistluspäev pooleli, mistõttu langes ta kõrgest mängust. 14. katse starti hilines Neuville aga täpselt nii palju, et minna rajale vahetult Tänaku ees. See tähendas, et meie mehel oli rada puhtam ning Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä elu raskem. 

«Kogu võistkond ja ka Thierry toetasid mind kõvasti. Tänan neid väga tiimitöö eest,» sõnas Tänak.

Ta tunnistas, et kogu nädalavahetus oli üsna väljakutsuv. «Mul polnud enesekindlust, et katsetel täiega suruda. Üritan läheneda nii, et püsiksin muredest prii. Reede hommik tõestas, et ma ei saa viimasel piiril pingutada.»

Teise kohaga kerkis Tänak MM-sarjas viiendaks. Tuleviku ümber valitseb teadmatus, sest järgmisena kavas olema pidanud Argentina etapp lükati edasi, kahtluse all püsivad ka järgnevad etapid. 

«Aga auto on kindlasti kiire. Sellel on kõvasti potentsiaali, kuid peame mõned spetsiifilised asjad selgeks saama. Meid ootab ees kõvasti tööd,» resümeeris Tänak. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles