Venemaa spordikommentaator: kas hooaja peatamine koroonaviiruse tõttu on teaduslikult põhjendatud? (1)

Henry Lääne
Copy
Gennadi Orlov.
Gennadi Orlov. Foto: Evgenya Novozhenina/Sputnik

Ehkki Venemaa ametlikud numbrid koroonaviirusse nakatumise kohta pole kõrged, otsustati sealse jalgpalli kõrgliiga hooaeg pausile panna. Endine vutimees ja praegune telekommentaator Gennadi Orlov pole otsusega põrmugi nõus.

Venemaa meistrisari peatati 10. aprillini ning idanaabrite poolt on tulnud arvamusi, et tegelikult võiks hooaja üldse ära lõpetada ning kroonida tšempioniks tabelijuhi Peterburi Zenidi.

«Küsimus pole ainult meistritiitlis,» kirjutas Orlov Sport-Expressis ilmunud kolumnis. «Kuidas lähevad jagamisele eurosarjade kohad? Mul pole sajaprotsendilist kindlust, et hooaeg jätkub 10. aprillil, aga me peaksime selle siiski lõpuni mängima.»

Orlov esitas ka küsimuse, kas koroonaviiruse tõttu tehtud otsus on teaduslikult põhjendatud? Vastust ta ei teadnud, küll soovitas ühendust võtta Teaduste Akadeemiaga.

Lisaks ei mõista ta, miks ei võiks kohtumised toimuda suletud uste taga, kuna just sport on see, mis aitab raskest ajast üle saada ja meelelahutust pakkuda.

«Pealegi, koroonaviirusse pole haigestunud palju inimesi, aga paanika... Koroonaviiruse kõrval on teisigi haigusi, millesse inimesed surevad. Sea- ja linnugripiga me küll kõrgliigat ei peatanud,» märkis Orlov.

Kommentaator lisas lõpetuseks, et tema arvates vajavad inimesed jalgpalli. «Miks ei võiks kaks meeskonda väljakule minna ja mängida?»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles