Elu eest võitleva endise Barcelona jalgpalluri nahk muutis koroonaviiruse tõttu värvi

Henry Lääne
Copy
Rüstü Recber.
Rüstü Recber. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Paar päeva tagasi selgus, et endine Türgi koondise ja Barcelona jalgpalliklubi väravavaht Rüstü Recber nakatus koroonaviirusse ning võitleb haiglas oma elu eest. Tema abikaasa Isil rääkis, millised olid kunagise vutiässa sümptomid.

Naise sõnul oli Recberil mitu päeva palavik. «Ta oli väga väsinud, nõrk ning kaotas söögiisu. Tema nahk muutus halliks,» rääkis Isil. «Rüstü hingas kiiresti ja raskelt. Ta köhis alalõpmata.» 46-aastane türklane viidi haiglasse eelmisel nädalavahetusel.

Muide, Recberi koroonaviirusse nakatumises süüdistatakse just Isilit, kes tuli hiljuti tagasi USAst. Naine ei isoleerinud end, külastades pidevalt avalikke kohti. 

Recber mängis sisuliselt kogu karjääri Türgi meistriliigas, esindades muuhulgas Istanbulis baseeruvaid Fenerbahcet ja Besiktast, kuid aastatel 2003–2006 kandis puurilukk Hispaania suurklubi Barcelona särki. Ta pani karjäärile punkti 2012. aastal. 

Türgi koondise särgis osales Recber 120 mängus. Ta oli 2002. aastal Lõuna-Koreas ja Jaapanis toimunud maailmameistrivõistlustel rahvusmeeskonna liider, kui Türgi saavutas ajaloolise pronksmedali. Toona tuli maailmameistriks Brasiilia.

Ametlikel andmetel on Türgis koroonaviirusse nakatunud 13 531 inimest, kellest on surnud 214.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles