Kolmekordne Euroopa meister ja Liverpooli legend nakatus endale üllatuseks koroonaviirusse

Postimees Sport
Copy
Kenny Dalglish.
Kenny Dalglish. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Kenny Dalglish on Inglismaa jalgpalliklubi Liverpooli fännidele südamelähedane nimi, kuna šotlane võitis klubiga kuus Albionimaa meistritiitlit ja kolm Meistrite liiga eelkäijat. Eile anti tiimi kodulehel teada, et endine ründetuus viidi selle nädala keskel haiglasse.

69-aastane väravakütt toimetati tohtrite hoole alla 8. aprillil, et ravida antibiootikume vajanud põletikku. Talle tehti igaks juhuks koroonaviiruse test, mis osutus positiivseks, ehkki mehe pere sõnul polnud tal sümptomeid ning neid pole siiani tekkinud.

Dalglish oli olnud pikalt isolatsioonis ning ärgitas kõiki inimesi järgima valitsuse ja ekspertide nõu. Ta soovis tänada imelisi meditsiinitöötajaid, kelle pühendumus, julgus ja ohverdus peaks praegu olema riigi jututeemaks number üks. 

Glasgowst pärit Dalglish alustas profikarjääri sealses suurklubis Celtic, liitudes 1977. aastal Liverpooliga. Ta lõi Inglismaa kõrgliigas 355 kohtumisega 118 väravat, moodustades Ian Rushiga surmava ründeduo.

Pärast mängijakarjääri lõppu töötas Dalglish mitme klubi juures peatreenerina. Sealjuures tüüris ta kahel korral Liverpooli, tulles oma esimesel ametiajal kolm korda Inglismaa tšempioniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles