Elu ja surma vahel kõõlunud endine Barcelona jalgpallur tegi koroonaviirusele üks-null

Henry Lääne
Copy
Rüstü Recber.
Rüstü Recber. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Kunagine Türgi koondise ja FC Barcelona väravavaht Rüstü Recber nakatus märtsi lõpus koroonaviirusse ning võitles haiglas väga raskes seisundis oma elu eest. Nüüd andis mehe abikaasa Isil teada, et endine jalgpallur on haiguse seljatanud. 

Recber on viirusest taastumas ning tema armastatu rääkis sotsiaalmeedias, millega vutimeest raviti. «Rüstü oli arstide range järelvalve all. Talle anti Tamiflud, hüdrokloriini, asitromütsiini ja 1000 mg C-vitamiini.»

Isil soovitas, et viiruse peletamiseks tuleb iga päev hingata värsket õhku, hoida end füüsiliselt vormis, magada vähemalt kaheksa tundi, jälgida toitumisharjumusi ning juua päevas kolm liitrit vett.

Recber mängis sisuliselt kogu karjääri Türgi meistriliigas, esindades muuhulgas Istanbulis baseeruvaid Fenerbahcet ja Besiktast, kuid aastatel 2003–2006 kandis puurilukk Hispaania suurklubi Barcelona särki. Ta pani karjäärile punkti 2012. aastal. 

Türgi koondise särgis osales Recber 120 mängus. Ta oli 2002. aastal Lõuna-Koreas ja Jaapanis toimunud maailmameistrivõistlustel rahvusmeeskonna liider, kui Türgi saavutas ajaloolise pronksmedali. Toona tuli maailmameistriks Brasiilia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles