Reali sõjaplaan: esmalt Haaland, seejärel Mbappe

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Reali vutiisad usuvad, et Erling Braut Haaland on peagi nende mängija. Seejärel pööratakse pilgud juba Kylian Mbappe suunas.
Reali vutiisad usuvad, et Erling Braut Haaland on peagi nende mängija. Seejärel pööratakse pilgud juba Kylian Mbappe suunas. Foto: imago images/Moritz Müller/Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi on vaikselt haudumas salaplaani, millega loodetakse kindlustada enda ründeliini tulevik järgmiseks kümneks aastaks. 

Madridi suurklubi tegemistega hästi kursis olevad Marca ajakirjanikud Jose Felix Diaz ja Santiago Siguero kirjutavad, et Real tahab kahel järjestikusel aastal enda ridadesse tuua praeguse aja kaks kuumimat ründetalenti: Elring Braut Haalandi (19) ja Kylian Mbappe (21). 

Esimese sammuna näevat võistkonna plaan ette Dortmundi Borussiast norralase üle ostmist. Haaland liitus Saksamaa hiiuga tänavu jaanuaris 20 miljoni euro eest, kuid tema lepingusse pandi väidetavalt klausel, mis lubaks teatud klubidel 75 miljoni euro eest ta kontrahtist priiks osta. 

Real kuuluvat nende «teatud klubide» hulka. 

Selle üleminekuga laotaks aga vundament tõelise mammu jaoks, milleks oleks aasta hiljem Mbappe toomine. Esialgsed jutud viisid prantslast Reali leeri juba tänavu suvel, kuid koroonakriisi tõttu on praegu mõistlikum hispaanlastel oma säästud rahus üle lugeda. 

Hoiupõrsas tasuks puruks lüüa aga järgmisel suvel, kui majanduslik olukord on natukene paranenud ning mängijate hinnadki suure tõenäosusega kõvasti kukkunud.

Kes peaksid Realis aga noortele täkkudele ruumi tegema? Haaland napsaks endale 32-aastase Karim Benzema algkoosseisu koha. Kuigi prantslane on olnud Realile truu juba aastaid, on fännid alatasa tema realiseerimisoskuse peale nina krimpsutanud. Ehk prantslane lööb küll väravaid, ent jätab teist sama palju võimalusi kasutamata. 

Mbappe seevastu puksiks pingile kas Rodrygo või Vinicius Juuniori, kes hakkaksid seejärel omavahel klaarima, kes saab kolmanda esi11 koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles