Itaalia jalgpalliliiga võib alustada juba varsti, kuid pealtvaatajad enne 2021. aasta märtsi staadionile ei lubata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kas jalgpallurid lubatakse varsti tagasi staadionile?
Kas jalgpallurid lubatakse varsti tagasi staadionile? Foto: Massimo Pinca / REUTERS / Scanpix

Itaalia meedia andmetel hakatakse riigis tasapisi koroonapandeemiaga kohanema, kuid tavapärasesse rütmi naasmine võtab väga kaua aega. 

Majandusministri asetäitja Antonio Misiani rääkis Polesine24-le, et Itaalia jalgpallikõrgliiga mängud võivad uuesti käima minna juba 31. maist. Konks on aga sellest, et pealtvaatajad ei soovita staadionile lasta enne 2021. aasta märtsikuud! 

Asetäitja käis välja potentsiaalse ajakava, kuidas Itaalia elu vähehaaval rööpasse saada.

Esimeses faasis: taasavatakse 14. aprillil raamatu- ja kirjatarvete poed, 18. aprillil põllumajandus- ja tööstusettevõtted. 

Teised faasis: võib 4. maist alates väljas liikuda, ent tuleb kasutada hügieenivahendeid (maskid, kindad) ning hoida teistega turvalist vahet. Sama kuupäeval avatakse ka tekstiili-, mööbli- ja rõivakauplused, mis on eraldi sissepääsuga. 11. mail avatakse kohtud ja büroohooned. 18. mail avatakse baarid, restoranid ja muud söögikohad, kuid tuleb hoida distantsi. 25. mail võivad maskiga tööle asuda juuksurid. 31. mail taasalustatakse jalgpalli meistrivõistluste ja muude spordialadega. 8. juunil avatakse spordikeskused, kuid ainult üksikute alade või väikeste gruppide jaoks. 

Kolmandas faasis: avatakse septembrist koolid, kuid osa õppest toimub ka interneti vahendusel. Lasteaedade ja algkoolide osas veel lõpliku otsust pole. Detsembris taasavatakse kinod ja teatrid. 2021. aasta märtsis võivad inimesed taas staadionitele ja ööklubidesse minna. 31. märtsil taasavatakse piirid ja kõik piirangud kaovad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles