Video Haruldased kaadrid Cristiano Ronaldo esimesest väravast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Cristiano Ronaldo noorena.
Cristiano Ronaldo noorena. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma parimaks jalgpalluriks peetava Cristiano Ronaldo karjäär algas kodumaal Lissaboni Sportingus. Nüüd on ilmavalgust näinud ka tema esimene värav Portugali suurklubi särgis.

Ronaldo sahistas Sportingu särgis esimest korda väravavõrku 2002. aasta 3. augustil, kui klubi toonane peatreener Laszlo Bölöni usaldas ta platsile sõpruskohtumises Sevilla vastu. Portugallase tabamus aitas Sportingul kohtumise 3:2 võita. 

.

.

.

.

Oma ametliku profidebüüdi tegi Ronaldo 2002. aasta 19. septembril, kui sekkus Euroopa liiga eelkäija ehk UEFA karika esimeses eelringis Belgradi Partizani vastu poolajal 1:2 kaotusseisust mängu. 

Koduliigas debüteeris portugallane kümme päeva hiljem, kui kulutas Braga vastu vutimuru 21 minutit. Sellele järgnes UEFA karika kordusmängu Partizani koduplatsil, kus Ronaldo kuulus juba algkoosseisu ja andis ka väravasöödu. 

Üldjoontes polnud Ronaldo debüüthooaeg profina aga kuigi eriline. Kõikide sarjade peale sai ta kirja 31 kohtumist (11 algkoosseisus), lõi 5 väravat ja andis 5 väravasöötu. 

2003. aasta suvel siirdus ta juba Manchster Unitedisse, kus kahe hooajaga õide puhkes. Praeguseks on Ronaldo 838 ametikus kohtumises löönud 626 väravat. 

Kui video ei tööta, saab seda vaadata SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles