Ferrari võib vormel 1st lahkuda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ferrari
Ferrari Foto: imago images/HochZwei/Scanpix

Ferrari tiimipealik Mattia Binotti andis vormeliisadele tugeva hoiatuse, et Itaalia võistkond võib kuninglikust sarjast lahkuda, kui meeskondadele kehtestatakse tulevikus karmid eelarvepiirangud. 

Koroonapandeemia vajutab kogu (spordi)maailmale tugeva pitseri, mistõttu üritatakse kõikjal kulusid kokku hoida. Binotto hoiatas aga F1 ninamehi, et nad ei tegutseks excel'itabelis arve kokku lüües ja erinevaid piiranguid sätestades liiga rutakalt. 

Tänavu oli mootorispordi kuninglikus sarjas eelarvepiiriks seatud 162 miljonit eurot, kuid kuna üheksa võidukihutamist on kalendris juba pudenenud, kogunesid Rahvusvaheline Autoliit (FIA) ja F1 tiimipealikud omavahel, et lävendid üle vaadata. 

Tulevaks hooajaks tehti ettepanek tõmmata joon 134 miljoni euro juurest, 2022. aastal aga 120 miljoni euro juurest. Kumbki ettepanek ei saanud tiimipealike heakskiitu. 

FIA ettepanek ajas harja eriti punaseks Binottol, kes ähvardas, et Ferrari võib sääraste piirangute kehtestamisel sootuks kuninglikust sarjast minema jalutada. 

«Nimetatud 134 miljonit eurot on täiesti uus nõue, mis erineb täielikult mullu juunis maha laotud plaanist,» sõnas ta The Guardianile. «Seda pole võimalik saavutada ilma suuremat sorti ohverdusteta, eriti inimeste arvelt. Kui seda piiri langetataks veelgi, siis... me ei taha, et meid asetatakse olukorda, kus peaksime oma võidukihutamise janu kustutamiseks vaatama teiste variantide poole.»

Ferrari on ainus vormelimeeskond, kes on kuninglikust sarjast osa võtnud selle loomisest saati 1950. aastal. 

Red Bulli tiimipealik Christian Horner on samamoodi 134 miljoni eurose eelarvepiiri vastu, samal ajal kui McLareni juhid pooldaksid limiidi seadmist koguni 93 miljoni euro juurde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles