Läti jalgpallurid protestivad karantiinireeglite vastu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maris Verpakovskis (paremal) lõpetas koonidsekarjääri 2014. aastal.
Maris Verpakovskis (paremal) lõpetas koonidsekarjääri 2014. aastal. Foto: Tairo Lutter

Läti jalgpalli kõrgliiga tuli koostöös klubidega välja protestiaktsiooniga «Laske meil töötada!». 

Sarnaselt paljudele Euroopa riikidele on ka meie lõunapiiri taga spordielu koroonapandeemia tõttu teadmata ajaks kinni keeratud. Nõnda algatasidki lätlased protesti, et nad saaks taas väljakutel tegutsema hakata. Eesmärk pole kohaliku vutiliiga alustamine, vaid üleüldine treenimine.

Üleskutse tarbeks valminud videos astuvad üles paljud Läti jalgpallikoondislased, mõned sealse liiga võõrmängijad ja treenerid. Üheskoos rõhutatakse, et kui nii mõneski valdkonnas tohivad inimesed tööl käia, peaks see nii olema ka jalgpallis. 

«Me ei soovi ega nõua vastutustundetust. Saame väga hästi aru olukorra tõsidusest. Palume mõistmist ja vastutulelikkust, et saaksime mingilgi kujul oma tööd teha. Mõistlikult tegutsedes me ei nakatu ja ohtu ei satu ka laste tervis. Usume, et see on võimalik. Tervis on kõige tähtsam,» sõnas Läti legendaarne mängumees Maris Verpakovskis. 

Lõunanaabrite jalgpalli kõrgliiga pidi tänavu algama 13. märtsil, kuid vahetult enne seda kuulutati riigis välja eriolukord. Praegu pole teada, millal saab mängudega alustada. Mõned klubid on avaldanud lootust, et varsti saab treeningutele naasta, kuid midagi kindlat pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles