Maailmameister ja olümpiamedalist lõpetas karjääri ning lubas, et ei käitu nagu näiteks Marit Björgen

Postimees Sport
Copy
Veronika Vitkova.
Veronika Vitkova. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP

Tipplaskesuusataja Veronika Vitkova teatas, et lõpetab 31-aastasena karjääri. Samuti avalikustas tšehhitar, et saab tänavu novembris esimest korda emaks.

Sealjuures välistas Vitkova võimaluse, et naaseb pärast emaduspuhkust võistluskarussellile nagu tegi näiteks murdmaasuusataja Marit Björgen. «Ma ei poolda seda, et pean treeninglaagrite ja võistluste ajal oma lapsest eemal olema,» ütles tšehhitar väljaandele Blesk.

Tõele au andes pole Vitkova otsus karjäär lõpetada kuigi üllatav, kuna viimasel paaril hooajal on ta maadelnud üleväsimusega. Temal, treeneritel ega arstidel pole olnud aimu, kuidas probleem seljatada, mistõttu osales ta näiteks lõppenud hooajal ainult kahel MK-etapil.

Näiteks rääkis Vitkova tänavu jaanuaris, et kohe, kui üritab kiirendada, hakkab keha tõrkuma. «Olen hetkega täiesti nõrk ja energiata. Sama hooga jätkates oleksin justkui tunnelis, kus ma ei näe enda ümber toimuvat.»

21 aastat laskesuusatamisega tegelenud Vitkova võitis ühe MK-etapi, kuid oli tiitlivõistlustel edukam. Tema auhinnakapis on olümpiahõbe (Sotši segateatesõit) ja -pronks (Pyeongchangi sprint) ning MM-kuld ja MM-pronks (mõl. segateatesõidus).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles