Väravavaht meenutab Kreeka vutiõudusi: klubi enda fännid peksid meid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Imago Images / Bildbyran / Scanpix

Jalgpallurid siirduvad vanemas eas sageli soojematesse paikadesse mängima, et soodsamas kliimas oma karjääri veidi pikendada ning miks mitte ka kenake kopikas taskusse panna. Rootsi väravavaht Marko Atanackovic sai Kreekast aga sellise kogemuse, mida ei sooviks ka oma vaenlasele.

Ega riigi vastu pole kollkipril siiani midagi. Need tunnid, mis ta sai veeta Kreeka päikese all või Vahemeres supeldes, olid idüllilised. Paraku haukas sealne esiliigaklubi Panachaikis ülejäänud osa ta päevast. Ja need tunnid enam meeldivad polnud. 

«Seal oli väga palju asju valesti, mistõttu leidsin lõpuks, et mul on turvalisem oma kodinad kokku pakkida ja tagasi koju reisida,» võtab 34-aastane puurilukk oma Kreeka kogemuse ühe lausega kokku. 

Viimaseks piisaks karikas oli tema sõnul intsident, kui klubi enda fännid neile kallale tulid. «Pärast viimast võõrsil mängu viskas mul üle. Sõitsime matšilt tagasi koju ja kui kohale jõudsime, tulid meie oma fännid meile kallale. Keegi oli nad staadionile sisse lasknud, kus nad meid siis varitsesid. Nad jooksul maskid peas meie suunas ja hakkasid meid klohmima. Pärast seda pakkisid jalamaid asjad kokku ja hakkasin järgmiseks päevaks lennupiletit otsima,» meenutab ta ebameeldivat intsidenti. 

«Sellised asjad ei kuulu jalgpalli juurde. Olen Rootsis varemgi derbidel osalenud ja tean, mis möll staadionikatlas käib. Kuid seal kartsin reaalselt, et midagi võib minu või mu perega juhtuda,» jätkab Atanackovic, kes jäi omavolilise lepingu lõpetamise eest ilma ka viimasest palgast. 

See teda aga ei morjendanud, sest elu oli tol hetkel rahast olulisem. «Kui fännid kuulsid, et ma lahkun, saadeti mulle Instagramis ähvardusi – «kui sa ei taha lõpetada nagu Paul Walker (autoõnnetuses surnud filmitäht - toim), siis on parem, kui sa juhtunu osas vaikid». Lisaks lubati mu auto ära rüüstada. Praegu, kui olen omadega Rootsis, pole mul probleemi sellest rääkida, kuid seal olin pidevalt mures,» sõnab puurilukk lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles