Ott Tänak: Keenias oleksime olnud justkui ekskursioonil keset Aafrikat

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak sõnas ralliportaalile DirtFish, et koroonakriisi tõttu ära jäänud Keenia MM-ralli oleks olnud väga unikaalne. 

Aafrikas peetav ralli pidi toimuma 16.-19. juulini, kuid langes sarnaselt paljudele etappidele koroona küüsi. Tühistatud on ka Portugali ralli, lisaks on edasi lükatud Argentina ja Sardiinia võistlused ning murepilved keerlevad Soome ja Uus-Meremaa kohal.

Tänak nägi Keenia ralli võistlustrassi kohta pilte ning ütles, et oleks sõites olnud justkui ekskursioonil keset Musta Mandrit. «Loodetavasti on meil tulevikus võimalus seal ikka sõita,» lisas eestlane.

MM-sarja liider Sebastien Ogier sõnas, et praegune sõitjate generatsioon pole Aafrikas sõitnud ning ehkki ta ei tea Keenia rallist väga palju, on ta kindel, et see oleks olnud unikaalne võistlus.

«Türgi oli olude mõistes üsna ekstreemne, kuid Keenia oleks selles vallas grammi võrra keerulisem olnud,» lausus prantslane. Ogier'l on ralli ärajäämisest kahju, kuna on kindel, et paljud inimesed nägid selle MM-kalendrisse naasmise üle väga palju vaeva.

Viimati oli Keenia ralli MM-kalendris 2002. aastal, kui poodiumi kõrgeimale astmele tõusid Colin McRae ja Nicky Grist. 

MM-sarjas sõideti tänavu viimati märtsikuus Mehhikos, Tänak kaotab üldarvestuses Ogier'le 24 punktiga. Suure tõenäosusega on tänavu tšempioni selgitamiseks vaja pidada vähemalt seitse võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles