Neuville nimetas põhjuse, miks on eelnevatel aastatel napilt tiitlita jäänud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Autoralli MM-sarja kokkuvõttes koguni viiel korral teise koha teeninud Thierry Neuville sõnas, et Andrea Adamo tulek Hyundai rallimeeskonna pealikuks tõstis hoobilt ka tema tiitlivõimalusi.

Adamo hakkas Hyundai rallimeeskonda juhtima alates 2019. aastast, eelnevalt tegi seda Michel Nandan. «Oleme pärast Adamo liitumist MM-sarja tervikuna paremini ära kasutanud. Oleme reegleid optimeerinud ning lõiganud kasu igalt poolt, kust võimalik. Eelnevalt seda väga ei juhtunud,» ütles Neuville.

Ta on üsna kindel, et just reeglitest mitte maksimumi võtmine on jätnud ta minevikus MM-tiitlita. «Kuid ärme jää sellesse kinni, toona tehti tööd teistmoodi. Usun, et oleme praegu rallideks paremini valmistunud ja töötame rohkem. Panustame maksimaalselt igas valdkonnas ning meil on ainult üks eesmärk – võita meistritiitel.»

Karjääri jooksul 13 MM-etappi võitnud Neuville kirjeldab itaallast Adamot kui otsekohest juhti, kes on oma rahvuse eripära tõttu emotsionaalne. «Kui tulemused on head, on ta tore kutt ning vastupidi. Mul isiklikult on temaga ainult head mälestused, sest olen sõitnud üsna häid tulemusi. Mul peaks tema käe all olema neli võitu,» lausus Neuville, kes võitis mullu kolm ning tänavu ühe ralli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles