Suri Euroopa olümpiakomitee president

Postimees Sport
Copy
Janez Kocijančič
Janez Kocijančič Foto: EOC/Euroopa olümpiakomitee

Täna, 1. juunil lahkus elavate killast Euroopa olümpiakomitee president Janez Kocijančič. 78-aastane sloveen suri raske pikaajalise haiguse tagajärjel.

Kocijančič asus Euroopa olümpiakomiteed juhtima 2017. aastal. Varasemalt oli ta täitnud asepresidendi rolli ning kuulunud juhatusse.

Kocijančičist sai 1991. aastal iseseisvunud Sloveenia esimene olümpiakomitee president ning ta oli ametis 2014. aastani. Ka täitis mees alates 2010. aastast rahvusvahelise suusaliidu (FIS) asepresidendi kohuseid. 

Sloveenia olümpiakomitee praeguse presidendi Bogdan Gabroveci sõnul nägi tema endine ametivend surma ette. «Kohtusime eelmisel nädalal ja pidasime sügava vestluse. Teiste asjade hulgas ütles ta mulle, et jätkaksin tööd Sloveenia spordi ja ühiskonna heaks. Mina rääkisin seepeale, et seni kuni sa pole lõplikult head aega öelnud, oled veel mõnda aega meiega. Tema vastas, et varsti on ta läinud,» kirjeldas Gabrovec viimast vestlust lahkunud spordiametnikuga.

Euroopa olümpiakomitee on spordiühendus, mis koosneb 50 Euroopa riigi olümpiakomiteest. Selle katuseorganisatsiooni korraldada on näiteks Euroopa mängud, Euroopa noorte olümpiafestival ning Euroopa väikeriikide mängud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles