Henri Drell loodab juulis minna USA-sse, et NBA draftiks plusspunkte koguda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Henri Drell.
Henri Drell. Foto: Tairo Lutter

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA mängimisest unistav Henri Drell tunnistab, et koroonapandeemia lõi plaanid sassi, ent sellele vaatamata võib olukord soodsalt laheneda. 

Noormees riputas taas oma nime NBA drafti. Kuigi Drellil jäi Itaalia kõrgliigas seljataha heitlik hooaeg, usub ta ise ning ka tema agent Tomaso Comellini, et individuaalselt tehtud töö võib juba tänavu ookeani taha ukse avada. Olukorra muutis keeruliseks koroonakriis, sest tavapärased noormängijate laagrid lükkusid edasi või jäid ära.

Esialgu pidi draft toimuma juunis, mõnda aega tagasi selgus, et see lükkub 15. oktoobrile. Ühest küljest annab see võimaluse mängijatel end NBA klubidele näidata, teisalt on selleks ajaks paljudes Euroopa liigades hooajad ilmselt alanud. Kas ja kuidas mõjutas kalendrimuudatus Drelli plaane? 

«See on kokkulepete küsimus. Võimalik, et alustan hooaega mingi klubiga ja siis otsetakse mind lihtsalt välja. Aga võib-olla ei alusta üldse,» selgitas 20-aastane tagamängija Postimehele. 

Täpsemalt peaks Drelli saatus selguma suve jooksul. Ideaalis suundub ta juulis ookeani taha, kus avaneks võimalus enda arengut NBA klubidele tõestada. Vastavalt tagasisidele saab täpsema pildi ka eesootava hooaja ja drafti suhtes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No free meals, I rather go hunt mine

A post shared by Henri Drell (@henridrell) on

Koroonapandeemia tõttu enneaegselt lõppenud hooaja järel on Drell individuaalselt kõvasti trenni rassinud. Paranenud on nii füüsiline pool kui ka tehniline arsenal. Rihma polegi mullu Pesaros mänginud pallur lõdvaks lasknud. 

«Igapäevaselt teen individuaaltrenni oma treeneritega, kuid käin aeg-ajalt ka korvpallikodus,» sõnas Drell. Kui tal õnnestub juulis ookeani taha lennata, siis suure tõenäosusega ei osale ta sama kuu lõpus toimuvates kontrollmatšides Läti ja Leedu vastu.

Kotsar paraneb

Draftis on kirjas ka Sander Raieste ja Maik-Kalev Kotsar. Neist esimene võtab tõenäoliselt oma nime maha, sest peamine eesmärk on lepingu viimasel aastal end pildile mängida Euroliiga klubis Vitoria Baskonia. 

USA-s South Carolina ülikooli lõpetanud Kotsar pääses drafti automaatselt. Seetõttu ei saa ta ka kohast loobuda. Keskmängija on varasemalt tunnistanud, et ta loodab NBA-sse jõuda, ent järgmisel hooajal tundub tõenäolisem Euroopas pallimine.

Maik-Kalev Kotsar palliga.
Maik-Kalev Kotsar palliga. Foto: gamecocksonline.com/

«Pean agendiga maha istuma, rääkima ning otsustama, mis oleks kõige parem lüke,» ütles Kotsar Postimehele, et praegu tal kindel plaan puudub.

Viimased neli aastat USA-s ülikooliteed käinud koondislane jõuab Eestisse järgmisel nädalal. Praegu pole teada, kas ta osaleb juuli lõpus peetaval kontrollturniiril. Küll aga kinnitas Kotsar, et õlaoperatsioonist taastumine kulgeb edukalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles