Foto Inglismaa klubi pani staadionile Osama bin Ladeni pappkuju

Postimees Sport
Copy
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: HANDOUT/REUTERS

Leeds Unitedi jalgapalliklubi kasutab koroonaviirusest tingitud tühjade tribüünide ilmestamiseks pappnägusid. Teiste seas sattus staadionile aga ka terrorivõrgustiku Al-Qaeda endise juhi Osama bin Ladeni näolapp.

Inglismaa esiliigas teisel kohal paiknev Leeds pakkus fännidele võimalust ilmestada staadionit enda või oma lähedase papist näoga. Puuduliku kontrolli kasutas ära keegi naljamees, kes saatis klubile 2011. aastal USA eriväelaste poolt tapetud Osama bin Ladeni näopildi. Klubi printiski pildi ekslikult välja ning pani bin Ladeni ühes teiste kujudega Leedsi kodumänge vaatama. 

Pärast fotode avaldamist on Leeds juhtunu eest vabandust palunud ning pildi eemaldanud. Ka lubas klubi, et jälgib edaspidi hoolikamalt, milliseid inimesi ta papile prindib.

Siiski pole Inglismaa jalgpalliklubi esimene, kes sarnase skeemi ohvriks langeb. Austraalia ragbiliigas on telepilti jõudnud nii Adolf Hitleri kui ka sarimõrvar Dr Harold Shipmani näod. 

Leeds on varem teatanud, et nende järgmist viit kodumängu ehib 15 000 papist kuju. Iga inimene sai enda pildi mängule saata 25 naela eest. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles