Liverpooli fännide tähistus lõppes suure kaosega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Liverpooli fännid tänavatel.
Liverpooli fännid tänavatel. Foto: Peter Byrne/PA

Tuhanded Liverpooli jalgpalliklubi fännid kogunesid tänavatele, et ühiselt tähistada klubi ajaloolist Inglismaa meistritiitlit, kuid see tekitas paksu pahandust.

Liverpooli poolehoidjad kogunesid Pier Headi väljakule, et tähistada tänavust Inglismaa kõrgliiga võitu, kuid asi väljus kontrolli alt. Võidujoovastuses fännid põhjustasid mitteametlikul võiduparaadil mitmetele inimestele raskeid vigastusi.

Tänavatel lasti taevasse pürotehnikat ning selle tulemusena süttis ühe maja rõdu. Lisaks tuli politseil ajada laiali joobes fänne, kes tegelesid vandalismiga.

Hommikul rahustas fänne nii Liverpooli linnapea Joe Anderson kui ka linnaametnik Steve Rotheram. «Massi kogunemistega tuleb veel oodata, kui see on kõikide jaoks ohutu. Riigis on endiselt kuulutatud eriolukord ja see tõttu tuleks võtta asja veidi rahulikumalt, kuid ta mõistab, et Liverpooli jalgpalliklubi saavutus võis emotsionaalselt väga võimas olla," seisis Andersoni teavituses. 

Tänavune võidutrofee oli Liverpoolile 19. Inglismaa meistritiitel.  Viimati triumfeeriti hooajal 1989/90. Premier League'i ajastul polnudki edukuselt Inglismaa teine klubi võidurõõmu maitsnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles