Läheb raskelt: treeningutega alustanud NHLis nakatus Covid-19sse 26 mängijat

Postimees Sport
Copy
Meeskondade riietusruumid  on endiselt tühjad.
Meeskondade riietusruumid on endiselt tühjad. Foto: Patrick Smith/AFP

Maailma tugevaima hokilliiga NHL 26 mängijal on juunikuus diagnoositud koroonaviirus.

NHL alustas 8. juunil koroonakriisist väljumise teise faasiga, mil on lubatud hokimängijatel teha kontaktivabaid treeninguid ning kasutada klubide treeningkeskusi.

Sellist võimalust on kasutanud rohkem kui 250 mängijat, kellele on tehtud üle 1450 koroonatesti. Positiivseks on osutunud 15. NHLi sõnul on ülejäänud 11 haigestunut sellised, kes ei kuulu teise faasi süsteemi.

«Kõik mängijad, kes on osutunud koroonapositiivseteks on eneseisolatsioonis ja jälgivad vastavaid juhiseid. NHL jätkab regulaarsete testide tegemist ja nende tulemuste avaldamist,» teatas liiga.

NHL plaanib 10. juunil alustada kolmanda faasiga, mis lubaks klubidel korraldada juba ametlikke treeninglaagreid. See aga eeldab, et olukord ei muutu halvemaks.

19. juunil teatas näiteks Tampa Bay Lighting, et paneb klubihooned kinni, sest kahel mängijal ja mitmetel klubi töötajatel diagnoositi koroonaviirus. Nädala pärast treeningtegevus siiski taastati.

NHL plaanib hooaja lõpule viia kahes linnas ning 24 meeskonna osalusel peetava play-offiga. Seitsme nõrgema meeskonna jaoks on hooaeg juba lõppenuks kuulutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles