Tänavu kahel korral sõrme murdnud Kläbo andis fännidele lubaduse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Hösflot Kläbo rahustab fänne.
Johannes Hösflot Kläbo rahustab fänne. Foto: AP/Scanpix

Norra suusatalent Johannes Hösflot Kläbo on viimase poole aasta jooksul murdnud kaks sõrme, mistõttu andis ta nüüd oma poolehoidjatele lubaduse. 

«Kavatsen edaspidi korvpallist ja poksimisest eemale hoiduda,» lubas Kläbo, kes kinnitas telefonivestluses Sportbladetile, et sõrmeluud on ilusasti kokku kasvanud ning treenimist need ei sega. «Olen saanud ikkagi rullsuusatamas käia.»

Hüpohondrikest ja/või (üle)muretsevatel spordifännidel tasub siiski veel norralase nimel kirikusse küünlaid panna. Nimelt kavatseb Kläbo sel suvel ühe uue spordialaga ikkagi tutvust teha. «Tahan golfi mängida, aga seal peaks olema võrdlemisi raske ennast vigastada,» rahustas Kläbo poolehoidjaid. 

Esimest korda murdis Kläbo sel talvel sõrmeluu veebruaris, kui üritas sõpradele demonstreerida oma võimsat vasaksirget. 

«Ma armastan võistlemist, mistõttu lõin seda masinat nii kõvasti kui suutsin. Ma saingi kirja parima skoori, mille üle olen väga õnnelik. Muidugi ühest korrast meile ei piisanud ning tegime ka teise vooru. Probleem seisnes aga selles, et poksimasina kõrval oli ka teine rauast valmistatud aparaat. Kuna ma ei saanud poksikotile hästi piha, libises mu käsi sellest mööda ja lõin teist masinat. Lõin seda täiest jõust. See oli kohutavalt valus. Kartsin kohe, et murdsin käe- või sõrmeluu,» kirjeldas Kläbo toona juhtunut.

Teistkordselt murdis norralane näpu mai alguses, kui tegi tutvust korvpalliga. «Mul oli ebaõnne. Proovisin uut spordiala – korvpalli,» ei hakanud ta teisel puhul enam detailidesse laskuma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles