M-Sport võib Rally Estonialt kõrvale jääda

Christopher Krutto
Copy
Teemu Sunien M-Spordi Ford Fiesta WRC roolis.
Teemu Sunien M-Spordi Ford Fiesta WRC roolis. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Septembri alguses peetakse Eesti teedel esmakordselt autoralli MM-sarja etapp, kuid M-Sporti meeskond võib sellest kõrvale jääda

Kehtivate reeglite järgi rakendab Eesti riskipiirkondadest tulevatele isikutele kahenädalast karantiini. Reegel kehtib inimestele, kes saabuvad riikidest, kus on koroonaviirusesse nakatunud 16 või rohkem inimest 100 000 kohta.

Suurbritannias on antud näitaja 16. juuli seisuga 12,9, kuid võib järgnevate nädalate jooksul tõusta üle 16. Kuigi M-Spordi sõitjad on mõlemad soomlased (Esapekka Lappi ja Teemu Suninen), siis enamik töötajad on briti kodanikud. 

M-Spordi tiimijuht Richard Millener rääkis Motorsport Newsile, et ei saa meeskonda kaks nädalat varem Eestisse saata. «Minult on selle kohta päritud ja vastuseks on kaks tähte: E ja I. Pole mingit võimalust, et meie eelarve laseks töötajatel lihtsalt kaks nädalat Eestis passida,» sõnas Millener.

«Kaks nädalat hotellis karantiinis istumine poleks mõistlik. Kui võistluse korraldajad ja FIA kõik kulud kataksid, oleks mul raske paluda töötajatel mitu nädalat varem kohale tulla. Eestist lähme otse Türki ja sealt võib-olla Belgiasse. Ma ei saa sellist asja neilt nõuda,» lisas tiimijuht.

Eesti autoralli MM-sarja etapp Rally Estonia peetakse 4.-6. septembrini. Üldarvestuses hoiab esimest kohta prantslane Sebastien Ogier (Toyota), valitsev maailmameister Ott Tänak (Hyundai) hoiab pärast kolme etappi viiendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles