Evans hinnangul peaks Walesi ralli iga hinna eest MM-kalendrisse kuuluma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) pani koostöös WRC Promootoriga juuni keskel paika järgmise hooaja WRC-sarja esialgse kalendri. Sealt võis leida kümme etappi, kuid nende hulgas polnud näiteks Walesi MM-rallit, mis tekitab muret Briti saarte esisõitjale Elfyn Evansile. 

Esialgsest nimekirjast võib leida üheksa etappi (Monte Carlo, Rootsi, Portugal, Sardiinia, Keenia, Soome, Hispaania, Austraalia ja Jaapan) ning sõltuvalt kompromissist WRC Promootori ja meeskondade vahel, jääb lõplik arv 10 ja 12 etapi vahele. 

Evansi sõnul on lausa hädavajalik, et 2021. aasta kalendrisse lisanduks ka Walesi võidukihutamine. «Suurbritannia etapp on üks unikaalsemaid võistusi üldse, mis muudaks MM-sarja äärmiselt erinevaks. Leian, et Walesi ralli on alati tõestanud oma eripära ning see on etapp, mis peaks ilmtingimata kalendrisse kuuluma. Ainuüksi seepärast, et iga ralli oleks erinev,» sõnas tänavu Toyotaga kihutav britt.

Walesi ralli on alates 1997. aastast alati MM-kalendrisse kuulunud ning oli seal ka tänavu, kuniks koroonaviirus briti plaanidele kriipsu peale tõmbas. «Sellest on äärmiselt kahju. Walesi ralli on alati ilnud kohalike sõitjate jaoks aasta tippsündmus,» sõnas Evans.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles