Citroëni uus tegevjuht: võime tulevikus WRC-sarja naasta

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Ogier 2019. aasta Sardiinia rallil.
Sebastien Ogier 2019. aasta Sardiinia rallil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eelmise aasta lõpus otsustas Citroën ootamatult lahkuda autoralli MM-sarjast. Nüüd on ettevõtte uus tegevjuht Vincent Cobee andnud mõista, et tootja võib tulevikus sarja naasta.

Citroën tegi WRC-sarjas debüüdi 1998. aastal ja on osales sarjas kuni 2019. aasta lõpuni. Tegelikkuses oli tuntud autotootjal plaanis ka tänavu MM-sarjast osa võtta, aga tiimi sõiduvahendiga rahulolematu olnud kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier otsustas suunduda Toyotasse. 

Kuna esikolmiku sõitjat neil enam meeskonda ei olnud võimalik tuua, otsustati enne aastavahetust sarjast lahkuda. 

2020. aasta algul kõrgele positsioonile palgatud prantslane seletas, miks selline otsus üldse vastu võeti. «Lahkumise põhjuseid ma detailselt ei tea. Aga ma mõistan ja austan seda otsust. Spordi siht ei sobinud ilmselt enam sellega, mida Citroën saavutada tahtis. Lisaks oli möödarääkivusi WRC-sarja korraldajate ja fännide vahel, et mida tootena täpsemalt reklaamiti.»

51-aastane Cobee tunnistas, et tegu oli vajaliku otsusega ja andis autospordi fännidele tulevikuks lootust. «Tegu oli ratsionaalse, kuid raske otsusega. Võimalik, et tulevikus võtame vastu teistsuguse otsuse – iial ei saa öelda iial – aga praegu on asjad nii ja ma olen sellega rahul.»

Lisaks kiitis prantslane Autocarile antud intervjuus meeskonna ralliajalugu. «Citroëni lähiajalugu mootorispordis on hämmastav. Võidetud tiitlite arv, võidetud sõitude arv, lisaks veel meie usaldusväärsus, kogemus ja teadmised ralli kohta. Seda peab tunnustama ja tähistama.»

Autoralli MM-sari jätkub 4.-6. septembrini sõidetava Rally Estoniaga. Üldliider on pärast esimest kolme etappi Sebastien Ogier, valitsev maailmameister Ott Tänak (Hyundai) on viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles