Balti liigas Neptunast löönud Tarvas mängib täna alagrupi võidule

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber.
Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Balti liiga Challenge Cup turniiri eelviimases alagrupikohtumises eile kodusaalis tugevat Klaipeda Neptunast võõrustanud Rakvere Tarva korvpallimeeskond saavutas 800 pealtvaataja toel magusa 100:88 (poolaeg 48:42) võidu.

Täna ootab Tarvast ees järgmine oluline vastasseis Palanga Naglisega, kes kaotas  küllaltki ootamatult alagrupi autsaiderile BK Jelgavale 71:88. Tänase võidu korral kindlustavad rakverlased oma alagrupis esikoha, kuid kaotus jätab nad kolmandale tabelireale.

«Teatud asju oskasin vastaste poolt oodata ja olin valmis,» kõneles Rakvere Tarva loots Andres Sõber. «Mehi oli neil küll vähevõitu ja start ei õnnestunud kõige paremini, kuid teadsin, et sellega asi ei piirdu.»

Sõbra sõnul pakkus kodumeeskond oma suurepärase mängualgusega talle endalegi meeldiva üllatuse, ent pelgas pisut, et sellisele eduseisule võib järgneda mõõn. «Tihtilugu ei suudeta sarnasest eduseisust mängu võrdsustudes nii-öelda üles tulla, kuid läks teisiti - kui vahe kahanes juba viiele-seitsmele punktile, suutsime end kaitses siiski mobiliseerida,» lausus ta. «Igal juhul oli see võit meile kõvaks saavutuseks, sest Leedus kaotasime Neptunasele kindlalt. Tuleb kiita siinkohal nii Vammi (Valmo Kriisat - toim.) kui ka Rinalds Sirsninsit, kes olid omaette klassist. Teistest meestest rääkimata. Igal juhul peame homseks end maksimaalselt häälestama.»

Tarvas alustas reedest kohtumist Leedu liigas kuuendal kohal paikneva Neptunase vastu lennuka 18:0 spurdiga. Esimese punkti said külalised oma kapteni Martynas Mažeika vabaviskest kui avaveerandaega oli jäänud mängida pisut üle nelja minuti. Järgmisel kolmel minutil ei õnnestunud omakorda kodumeeskonnal punktiarvet kasvatada. Esimene mänguveerand kuulus siiski võõrustajatele 24:11.

Teisel veerandajal said ka leedulased oma mootori käima ning poolajavileks juhtis Tarvas vaid kuue punktiga - 48:42. Riietusruumist naastes lükkas Rakvere meeskond taas oma mängu kenasti käima, saavutades kolmanda mänguveerandi lõpuks 73:62 paremuse. Otsustaval neljandal veerandajal kasvatati eduseis juba üsna soliidseks ning Tarva värskeim täiendus Rinalds Sirsnins vormistas nutika vaheltlõike ja lähiviskega korvi alt lõppseisuks 100:88.

Sirsnins viskas väga hea visketabavuse juures üleplatsimehena lõpuks 25 punkti, võttis maha kaheksa lauapalli, andis neli korvisöötu ja tegi kolm vaheltlõiget. Mängu eel Challenge Cupi detsembrikuu parima mängija eriauhinna saanud Valmo Kriisa panustas 18 punkti, Kaspars Cipruss lisas 13 punkti ja 11 lauapalli, Reinar Hallik 12 ning Juris Umbraško 11 punkti.

Neptunase rivistuses kerkisid edukamateks skooritegijateks Raimundas Danys 22, Mantas Ruikis 20 ning Mindaugas Girdziunas ja Arturs Brunins võrdselt 14 punkti.

Challenge Cupi A-alagrupis tõusis Rakvere Tarvas enne homset otsustavat kohtumist Palanga Naglisega jagama esikohta, mõlemal on seitsmest mängust viis võitu. Järgnevad Neptunas viie ja Atõrau Barsõ kolme (mõlemad kaheksast matšist) võiduga.

Tarvase ja Naglise mäng algab Rakvere spordihallis täna kell 17.00.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles