Tenniseekspert Kanepi edu võtmest: jätkata samas vaimus nagu Brisbane'is

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Täna öösel asuvad Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel võistlustulle Eesti esinumbrid Kaia Kanepi ja Jürgen Zopp.

Aasta esimese turniiri Brisbane’is võitnud Kanepi (WTA 27.) omab Austraalia lahtistel 25. asetust ja avaringis läheb ta vastamisi rootslanna Johanna Larssoniga (WTA 60.). Läbi kvalifikatsiooni esimest korda suure slämmi turniiri põhitabelisse pääsenud Zopp (ATP 148.) kohtub noore austraallase James Duckworthiga (ATP 250.).

Tänahommikuses «Terevisioonis» vaagis eestlaste võimalusi tenniseekspert Margus Uba, kes nentis, et Austraalia lahtised on alati palju üllatusi pakkunud ning avaldas lootust, et Eesti mängijad üllatavad positiivselt.

«Kaia tabel pole sugugi mitte lihtne, tema tabeliveerand on ülivõimsalt turniiritabeli kõige raskem – seal on Serena Williams neljandas ringis võimalik vastane, enne seda veel Vera Zvonarjova Venemaalt,» kommenteeris Uba. «Aga tuleb võtta mäng korraga, ega ka esimene ring rootslanna Johanna Larssoni vastu ei pruugi sugugi mitte kerge tulla.»

Küsimusele, mis on Brisbane’i turniiri põhjal hinnates Kanepi mängu juures muutunud, vastas Uba: «Kaks elementi, mis jäid silma – esimene kindlasti serv, mis oli ülimalt efektiivne ning teiseks füüsiline vorm ehk siis liikumine, ta oli kogu aeg jalgadega palli juures, kogu aeg dikteeris mängu.»

Seni on Kanepi Austraalia lahtistel korra jõudnud 3. ringi – 2009. aastal. Mis võiks olla edu retsept, et ta sel aastal jõuaks kaugemale? «Jätkata samas vaimus nagu Brisbane’is, see oli tegelikult veenev ülekaal. Loodame, et ta on vahenädalaga saanud korralikult välja puhata ja ülevad emotsioonid on maas, saab ilusti keskenduda aasta esimesele suure slämmi turniirile,» sõnas Uba. «Ootame, et tuleb võite ja rohkem kui üks, aga võtame ikkagi asja rahulikult, mäng korraga.»

Uba hinnangul vedas Zopil loosiga ja tal on hea võimalus ka avaringist edasi pääseda, ent lisas, et kodupubliku ees mängivat 19-aastast vastast alahinnata siiski ei tohiks. «Ta on kindlasti Austraalia tennises üks tõusev täht,» lausus Uba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles