Rooney ja Mancini sattusid jälle sõnavahetusse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberto Mancini
Roberto Mancini Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi mängija Wayne Rooney õiendas twitteris taas Manchester City peatreeneri Roberto Mancini tegutsemise kallal. Põhjuseks oli Mancini liigutus eilses liigamängus, millega ta nõudis vastasele punast kaarti.

Eilse Manchester City ja Wigani vahelise liigamängu lõpuminutitel mängis Maynor Figueroa palli sihilikult käega ja Mancini nõudis küljejoone ääres kujuteldavat kaarti lehvitades Wigani mehele punast.

Samamoodi reageeris Mancini ka mõne nädala eest kohtumises Liverpooli vastu, kuid seejärel kritiseeris Wayne Rooneyt, kes Unitedi ja City omavahelises karikamängus samasuguse liigutuse tegi. Kohtunik Chris Foy saatiski City mängija Vincent Kompany platsilt minema ja Mancini leidis, et Rooney olevat oma žestiga otsust mõjutanud.

Ilmselgelt oli see ka põhjus, miks eilset kohtumist vaadanud Rooney kirjutas kohe oma twitterikontole: «Kas Mancini nõudis tõesti punast???»

Mancini leidis aga, et mis pole lubatud mängijale, on lubatud treenerile. «Käitusin nii, kuna Wayne Rooney käitus nii. Pealegi olen mina ju pingil, väljaku ääres. Mängija on kohtuniku ligidal ja saab teda palju rohkem mõjutada. Mind kohtunik ei näe.»

City eilse vastase Wigani hispaanlasest peatreeneril Roberto Martinezil oli aga Mancinile varuks hea soovitus – harjuda kohalike kommetega. «Olen juba piisavalt kaua siin riigis viibinud ja tean, et Inglismaal ei tohi kohtunikku mõjutada. Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias võib see lubatud olla, aga siin mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles