Kontaveit ja Kanepi võivad Prantsusmaa lahtistel omavahel vastamisi minna juba kolmandas ringis

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit on parimal juhul jõudnud Prantsusmaa lahtistel neljandasse ringi.
Anett Kontaveit on parimal juhul jõudnud Prantsusmaa lahtistel neljandasse ringi. Foto: AFP7/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlusel toimus täna loosimine, mille käigus said oma avaringi vastased teada ka meie valgepallurid Anett Kontaveit (WTA 21.) ja Kaia Kanepi (WTA 106.). 

17. asetust omanud Kontaveit läheb avaringis vastamisi kohaliku tennisisti Caroline Garciaga (WTA 45.), kellega ta madistas äsja Rooma turniiri avaringis. Siis jäi eestlanna peale 6:3, 7:6 (1). Varasemalt on vastamisi mindud veel ka 2019. aastal – Kontaveit võitis 6:4, 6:3 – ja 2016. aastal – Garcia võitis 7:6 (2), 2:6, 6:4. 

Võidu korral läheks eestlanna teises ringis vastamisi Aliaksandra Sasnovitši (WTA 96) ja Anna-Lena Friedsami (WTA 104.) duelli võitjaga. 

Kontaveit on Roland Garros saviväljakutel mänginud varasemalt kuuel puhul. Kui 2014. ja 2015. aastal tal põhiturniirile asja polnud, siis 2016. aastast on eestlanna alati platsis olnud. Suurt rõõmu Prantsusmaa lahtiselt talle aga pakkunud pole, vaid korra – 2018. aastal – on ta teisest ringist kaugemale jõudnud. 

Kaks aastat tagasi purjetas eestlanna neljandasse ringi, kuid seal tuli tal tunnistada ameeriklanna Sloane Stephensi 6:2, 6:0 paremust. Tollele mängule jättis oma pitseri ka treenerisaaga, sest kõigest mõni päev varem oli Pariisist lahkunud Kontaveidi toonane juhendaja, hollandlane Glenn Schaap. Eestlanna ei soostunud treeneriteemat pärast mängu kommenteerima, kuid avalikustas päeva hiljem, et on koostöö Schaapiga lõpetanud ning hakkab edaspidi harjutama kogenud inglase Nigel Searsi käe all. 

Kanepi peab saatuse tahtel vastamisi minema tšehhitari Marie Bouzkovaga (WTA 46.), kellega ta madistas tänavu Brisbane'is. Paari seni ainsa omavahelise duelli võitis 7:5, 6:3 Bouzkova. 

Teises ringis tuleb võitjale vastu Margarita Gasparyan (WTA 122.) või Elise Mertens (WTA 20.). 

Kanepi on Prantsusmaa lahtiste põhiturniiril osalenud 12 korda ninig jõudnud kahel korral veerandfinaali. 2008. aastal, karjääri esimeses suure slämmi veerandfinaalis, sulges 7:5, 6:2 tema tee venelanna Svetlana Kuznetsova. 2012. aastal osutus ületamatuks teine venelanna Maria Šarapova, kes oli Kanepist parem 6:2, 6:3. 

Mullu jõudis Kanepi Prantsusmaal neljandasse ringi, kus tuli lõpuks 7:5, 2:6, 3:6 alla vanduda Petra Marticile.

Peaks mõlemad meie tennisistid edenema kolmandasse ringi, läheksid nad seal vastamisi juba omavahel. Ametlikes mängudes pole Kontaveit ja Kanepi kunagi vastamisi läinud, mõni aasta tagasi Saku Suurhallis peetud sõumatši võitis kaks tundi ja 20 minutit peetud lahingu järel 7:5, 5:7, 6:3 Kanepi.

Prantsusmaa lahtiste avaringi loos.
Prantsusmaa lahtiste avaringi loos. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles