MMil viienda koha saanud Liiv arvab, et tiitlivõistlustel medalitele sõitmine on reaalne (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Marten Liiv sooviks olümpial startida nii 500, 1000 kui ka 1500 m distantsidel.
Marten Liiv sooviks olümpial startida nii 500, 1000 kui ka 1500 m distantsidel. Foto: Tairo Lutter

Hollandis Heerenveenis toimuvatel kiiruisutamise maailmameistrivõistlustel 1000 m distantsil viienda koha saanud Marten Liiv hindab oma saavutust kõrgelt. 24-aastase kiiruisutaja arvates oli tegemist suurepärase tulemusega ning ta suutis endast jääl kõik anda.

«Sõit läks üldiselt väga hästi. Stardis oli väike eksimus, aga õnneks sinna väga palju aega kaduma ei läinud,» rääkis Liiv Postimehele. «Sõidus oli ka tegelikult paar eksimust, aga need olid nii minimaalsed, suuri vigu ma ei teinud ja suutsin keskenduda asjadele, mis ma pidin tegema. Enne võistlust ma mingeid kohalisi või ajalisi eesmärke ei seadnud. Põhiline oli teha seda, mida on vaja teha – keskenduda kurvidele ja enda olulistele kohtadele,» andis ta põhjaliku ülevaate sõidust.

Liiv sai startida üheksandas paaris, mis tähendas, et enne tema sooritust olid enamus konkurente oma etteaste juba teinud. Nende aegasid vaadates oli eestlasele selge, et täna on võimalik sõita väga hea tulemus. «Poole võistluse peal ma silmasin tablood ja nägin, et teistel pole väga kiired ajad, võrreldes näiteks MK-etappidega, mis siin sõideti.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles