Meistrite liiga Viimastena sammusid kaheksa parema sekka Bayern ja Chelsea

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Chelsea mängumehed rõõmustamas.
Chelsea mängumehed rõõmustamas. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas said kolmapäeval selgeks kõik veerandfinalistid, viimastena kindlustasid koha kaheksa parema seas Müncheni Bayern ja Londoni Chelsea. 

Müncheni Bayern – Rooma Lazio 2:1 (kokkuvõttes 6:2)

Saksamaa suurklubil oli kordusmänguks Lazio vastu all korralik turvapuhver, kuivõrd nad olid Roomas peetud mängu võitnud 4:1. Sellele Bayern aga kolmapäeval tuginema ei pidanud, vaid koduväljakul tehti niisamagi sotid selgeks.

Kohtumise 32. minutil tõmbas Lazio ründaja Vedat Muriqi nurgalöögi ajal karistusalas maha Leon Goretzka ning määratud penalti saatis minut hiljem väravavõrku Robert Lewandowski. Kui mullu oli poolakas 15 tabamusega ka Meistrite liiga suurim väravakütt, siis seekordne värav oli talle alles tänavuse eurohooaja viiendaks.

Ka teisel poolajal sahises Lazio väravavõrk korra, seda 73. minutil kui vahetusest sekkunud Eric Choupo-Moting pani täpi David Alaba heale läbisöödule. Külised päris tühjade kätega siiski Saksamaalt koju ei sõitnud, vaid 82. minutil lõi nende auvärava Marco Parolo

Londoni Chelsea – Madridi Atletico 2:0 (kokkuvõttes 3:0)

Chelsea ja Atletico kordusmängu eel olid asjad tunduvalt lahtisemad, kuivõrd britidel oli võõral väljakul toimunud avamängust all ainult 1:0 võit. 

Sellest tulenevalt olid Diego Simeone hoolealused need, kes Stamford Bridge'il aktiivsemad olid, kuid mängu 34. minutil karistati neid selle eest ka ära. Ilusa kontrarünnaku lõpetas Chelsea poolelt väravaga Hakim Ziyech.

Juba niigi minekuvalmis olnud Meistrite liiga rong lahkus Atletico jaoks lõplikult jaamast 80. minutil kui kaitsja Stefan Savic virutas oma Chelsea ametivennale Antonio Rüdigerile nurgalöögi eelses madinas küünarnukiga kolmnurka ning punase kaardiga varakult duši alla saadeti.

Viimase naela Atletico kirstu lõi neljandal üleminutil vahetusest sekkunud Emerson. Seda oma kohtumise esimese ja ka ainukese pallipuutega.  

***

Juba varasemalt ootasid Bayernit ja Chelseat kaheksa parema seas ees Liverpool, Manchester City, Pariisi Saint-Germain, Dortmundi Borussia, Porto ja Madridi Real. Kes kellega veerandfinaalis – ja ka järgmistes staadiumides – vastamisi läheb, see saab selgeks reedel, 19. märtsil. 

Meistrite liiga veerandfinaalide avamängud peetakse 6. ja 7. aprillil, kordusmängud leiavad aset nädal hiljem. Poolfinaalide kuupäevadeks on tänavu 27. ja 28. aprill ning 4. ja 5. mai. Tänavune eurohooaeg kulmineerub 29. mail Istanbulis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles