Kohus pole endiselt Heiki Nabi hagi menetlusse võtmist Eesti Antidopingu vastu otsustanud

Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Antidopingu esialgse võistluskeelu määramise eest Harju maakohtusse kaevanud Heiki Nabi hagi menetlusse võtmist pole veel otsustatud.

«Hetkel on kohus Heiki Nabi hagiasjas andnud Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA-le ning SA-le Eesti Antidoping nädalase tähtaja seisukoha esitamiseks, hagi menetlusse võtmise ja hagi tagamise taotluse kohta. Peale seda saab kohus lahendada hagi menetlusse võtmise ja hagi tagamise taotlused,» selgitas Tallinna haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu Postimehele. «Ehk kohus on andnud puuduste kõrvaldamiseks ning seisukohtade esitamiseks tähtajad, mille järgselt võtab kohus nende osas seisukoha määrusega.»

Nädal tagasi teatati Harju maakohtust Postimehele: «Kohus otsustas jätta Heiki Nabi hagiavalduse ja hagi tagamise avalduse käiguta ning anda talle tähtaja selle nädala lõpuni puuduste kõrvaldamiseks.»

Nabi kaitsja Paul Keres selgitas: «Puudused olid seotud tõendite vormistamise ja tõlgetega. Formaalsed. Samuti palus kohus selgitada täiendavalt esialgse võistluskeelu olemust. See on normaalne protseduur.»

Sündmused hakkasid hargnema 17. veebruaril, mil saabus teade, et Nabi dopingu A-proov sisaldas halba analüütilist leidu, letrosooli. Seejärel määras Eesti Antidoping maadlejale esialgse võistluskeelu. 

14. märtsil potsatas ajakirjanike postkasti kiri, et Nabi kaebab antud otsuse Harju Maakohtusse. Pressiteates viidati sellele, et antidoping rikkus reegleid ning läks vastuollu Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) koodeksiga. 

Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe pidas neid süüdistusi alustusteks.

Nabi advokaat Keres selgitas eelmisel nädalal, et ta tahab sportlast kaitsta ebaõigluse eest. «Siin on mängus tubli inimese karjäär ja sellega ei tohi keegi ümber käia hooletult,» märkis jurist. 

Tagasi üles