Katrina Lehis: olümpial on meie eesmärgiks kõige säravam medal

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Katrina Lehis.
Katrina Lehis. Foto: Tairo Lutter

Üle-eelmisel nädalavahetusel sai selgeks, et Eesti epeenaiskond pääseb ikkagi Tokyo olümpiamängudele. Ent spordimaailma suurpeole ei kavatseta minna mitte niisama, vaid selle kõige kirkama järele. 

«Meie eesmärk on minna kindlasti kõige säravama medali järgi. Ma usun, et mitte ükski meist ei lähe sinna mõttega, et midagi vähemat sealt koju tuua. Selle nimel nüüd töö käib, et kõik oleks oma parimas vormis ja suudaksime nii individuaalselt kui ka võistkondlikult näidata parimat vehklemist,» vahendab ERRi spordiportaal kolme aasta taguse Euroopa meistri Katrina Lehise sõnu. 

Naiskonnana olümpiale pääsemine tähendab, et Tokyos saavad ennast proovile panna neli naist (viimati olid nendeks Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Katrina Lehis), kuid individuaalturniiril saab neist kaasa teha kolm (punktitabeli alusel oleksid need hetkel Beljajeva, Kirpu, Lehis).

Olümpial on Eesti esimeseks vastaseks kas Poola, Venemaa või Hiina naiskond ning mingit eksimisruumi meie naistel pole. Kaotaja pudeneb kohe konkurentsist, võitja pääseb edasi poolfinaali ehk hakkab vehklema vahetult medalite peale. 

«Vaatleme, analüüsime, mõtleme, kuidas kellegi vastu on. Tuleb kõikide vastu valmis olla ja mitte ühtegi võistkonda ei tohi alahinnata,» kinnitas Lehis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles