Videomängude sõltuvus segab jalgpallurite karjääri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Venemaa jalgpallurid armastavad Counter-Strike'i.
Venemaa jalgpallurid armastavad Counter-Strike'i. Foto: Ekraanitõmmis

Venemaa väljaanne Championat kirjutab, et paljud Venemaa koondise ja kõrgliiga jalgpallurid on sõltuvuses arvutimängust Counter-Strike. 

Kui jalgpall on Venemaa populaarseim spordiala, siis Counter-Strike omakorda populaarseim videomäng. «Ma ei tahaks küll kõigi eest rääkida, kuid tean, et paljud ei taha sellest rääkida. Ütleksin, et pooled Venemaa koondislastest mängivad seda. See on huvitav 5 vs. 5 mäng, mida saad koos sõpradega mängida,» lausus Kaasani Rubini ääreründaja Oleg Šatov.

Venemaa jalgpalluritest on ilmselt kõige parem Counter-Strike’i mängija Hispaania kõrgliigas mängiv Fjodor Smolov. Tema relvaarsenal [mängus saab osta skin'e, mis muudavad relva välimust] on väärt kaks miljonit rubla ehk 22 000 eurot. Tõsi, see ei näita küll mängija taset, ent annab aimu, kui tõsiselt keegi videomängu suhtub.

Venemaa jalgpallurite arvutimängulembust kinnitas ka Roman Šiškin, kes teenib leiba Noginski Znamjas. Küsimusele, kuid paljud jalgpallurid Counter-Strike’ist sõltuvuses on, vastas ta: «Kui Krasnodaris mängisin, siis olid Fedja Smolov, Paša Mamajev, Aljaksandr Martõnovitš. Tean, et paljud CSKA jalgpallurid mängivad omavahel. Selles mängus saab päris raha eest osta varustust. Olin isegi sellega tõsiselt seotud. Mul on kaks last. Naine pani lapsed jonnima, et nad segaksid mu mängimist.»

Šiškini sõnul varjavad paljud mängijad oma hobi ka treenerite eest. Ta tõi näite 2005. aastast, kui mängis Moskva Spartakis. «Kui treeningkeskuses tuled kinni pandi, käisid treenerid kontrollimas ega keegi ei mängi. Kui nad tulid, teesklesin magamist. Kui aga lahkusid, panin arvuti uuesti käima ja jätkasin mängimist,» avaldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles