ÜLEVAADE Rahahädas Žalgiris teenis Euroliigast kopsaka summa, tipud kullati üle

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaunase Žalgiris.
Kaunase Žalgiris. Foto: Strumilofoto/Scanpix

Korvpalli Euroliigas jääb põhiturniiril pidada veel üks matš, ent 14 edukama tiimi lõppkohad on paigas. Sealt jookseb ka boonuste tasumise piir. 

Ainuüksi Euroopa tugevaimas liigas mängimise eest teenisid kõik 18 võistkonda vähemalt 500 000 eurot. Põhiturniiri järel käiakse lauale boonussummad. Kui eelnevatel hooaegadel teenisid satsid lisa võitude eest, siis tänavu lõppkoha eest. 

Iisraeli korvpalliajakirjanik Roi Cohen avaldas, kui palju põhiturniiriga teeniti. Koore riisus võidukas Barcelona, kellele kontole lisanud 1,5 miljonit eurot. Teiseks jäänud Moskva CSKA kasseeris 850 000 ja kolmanda koha noppinu Istanbuli Anadolu Efes 750 000.

Finantsraskustega võitleva Kaunase Žalgrise jaoks oli hooaja lõpp isegi pärast play-off'i lootuse kadumist väga oluline. Kriitiliselt, 14. koha piirilt allapoole langemine neid ei ähvardanud, et iga positsioon tähendas veidi kopsakamat boonust.

Leedukad lõpetasid hooaja 11. real. See tõi neile 300 000 eurot. Portaali 15min.lt andmetel on see summa mullusest, mil raha jagati võidupõhiselt, poole suurem. 

Boonusest jäid ilma Berliini Alba, Ateena Panathinaikos, Belgradi Crvena Zvezda ja Moskva Himki.  

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles