Kontaveit omapärasest väljakutsest: lihtsamaks see asju ei teinud

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: THOMAS KIENZLE/Pool via REUTERS/Scanpix

Stuttgardi WTA-turniir on Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 27.) jaoks väga meeldiv ja mälestusterohke võistluspaik. 2017. aastal jõudis ta seal veerandfinaali, 2018. aastal poolfinali ning tunamullu koguni finaali. Kui tahta jada jätkata, tuleks eestlannal tänavu turniir ära võita. Raske ülesanne, kuid esimene samm selles suunas sai teisipäeval igatahes asutud.

Nimelt alistas Kontaveit turniiri avaringis kvalifikatsioonikadalipu kaudu ennast põhiturniirile võidelnud 18aastase sakslanna Julia Middendorfi 6:2, 6:3.

Kuivõrd kohaliku valgepalluri jaoks oli see alles seitsmes WTA-taseme profiturniir ning teda ei leia isegi WTA-edetabelist – ITFi edetabelis on ta 1948. tabelireal, ITFi juunioride edetabelis 42. kohal –, võis enne kohtumist paljude jaoks näida, et Kontaveiti ootab ees kerge jalutuskäik pargis. Nii see aga polnud. 

Middendorf osutas platsil väga südi vastupanu ning eestlannal tuli letti lüüa kogu oma rünnakuarsenal, et noorest sakslannast üle olla. «Kuigi skoorist võiks nii arvata, siis tegelikult polnud see üldse kerge mäng,» kinnitas ka Kontaveit mängujärgses intervjuus. 

Foto: WTA

«Ma ise alustasin natukene aeglaselt. Tundsin, et väga suur vahe oli sees sellega, kui viimati siin publiku ees mängisin. Praegu on tribüünid tühjad ja sellega oli raske harjuda, kuid esimese seti keskel sain mängutunde kätte ning seejärel õnnestus mul vastasele surve peale panna,» sõnas eestlanna.

Kontaveidi elu ei teinud lihtsamaks ka asjaolu, et tal polnud vähimatki aimu sellest, millist tennist Middendorf mängib. «Ma polnud teda kunagi varem isegi mängimas näinud,» lausus eestlanna.

Säärases olukorraks võiks ju väita, et kui vastasest midagi ei tea, siis ongi lihtsam oma mängule keskenduda. Kontaveit sellega aga ei nõustunud. «[Teadmatus] küll ettevalmistust lihtsamaks ei tee. Kui sa oled vastasega mänginud või vähemalt tema mänge näinud, siis oskad oodata, kuidas ta mingis olukorras käitub. Kui ikka üldse midagi ei tea, siis on keeruline,» sõnas ta.

Nüüd, mil Middendorfis pilk ees, jagus Kontaveidil noore sakslanna kohta ainult kiidusõnu: «Tal oli perioode, kus ta mängis väga-väga hästi. Ta servis hästi ja lõi palle ära. Teises setis hakkas tema mäng paremini sujuma. Ta on veel väga noor ning vajab kogemusi, kuid temast võib saada hea mängija.»

Kohtumise tipphetked:

Järgmisena tuleb Kontaveidil Stuttgardis vastamisi minna eelmise aasta Austraalia lahtiste tšempioni Sofia Keniniga, kellega, mõneti üllatavalt, eestlanna varem kohtunud pole. «Ma ei pea ilmselgelt mainima, et tegemist on väga hea mängijaga. Tal on ette näidata häid tulemusi nii saviliiva kui ka kõva kattega väljakutelt, seega tuleb raske mäng,» sõnas Kontaveit, kes tundis ennast hooaja esimesel saviliivaturniiril värske ja puhanuna. 

Nimelt loobus ta pärast Miami Openilt konkurentsist pudenemist teisest USAs toimunud Charlestoni turniirist ning tuli nädalaks-paariks koju puhkama. «See oli teadlik otsus, et võistlused poleks kõik üksteise otsas. Saingi rahulikult aja maha võtta ja saviliivaks valmistuda,» lausus eestlanna lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles