Superliiga idee autor tunnistas kaotust: see projekt pole enam elujõuline

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andrea Agnelli.
Andrea Agnelli. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP/Scanpix

Superliiga idee üks autoritest ja peamistest eestvedajatest, Andrea Agnelli tunnistas, et nende revolutsioonilisele ideele on kriips peale tõmmatud. 

Kui veel teisipäeval kuulutas Juventuse president, et eliittšempionaat on jätkusuutlik ning seda saadab 100-protsendiline edu. Kuid pärast Inglismaa kuuiku pardalt hüppamist, muutus ka Agnelli jutt. 

«Mina usun jätkuvalt sellese projekti. See olnuks ilus ja me loonuks maailma parima võistlussarja,» sõnas itaallane väljaandele Reuters, enne kui kaotust tunnistas. «Aga pean tunnistama, et nii (ilma Inglismaa klubidega - toim.) pole see projekt enam elujõuline ega saa jätkuda.»

Inglismaa klubid (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham) loobusid teisipäeva õhtul kõik Superliigas osalemisest. Oma taandumist põhjendasid nad fännide pahameelega

Kolmapäeva hommikul talitas inglastega sarnaselt ka Milano Inter, pärast mida jäi tosinast asutajaliikmest alles vaid viis: Torino Juventus, Madridi Real, FC Barcelona, AC Milan ja Madridi Atletico.

Neistki on viimased kaks juba kohalike väljaannete sõnul tegelemas lahkumisavalduste koostamisega. Kataloonia hiiu puhul peaksid UEFA-süsteemist lahkumist toetama ka klubi fännid, mis antud hetkel aga liiga tõenäoline ei tundu. 

Seega on n-ö vankumatuid alles vaid kaks: Madridi Real ja Torino Juventus, kelle ninamehed, vastavalt siis Florentino Perez ja Andrea Agnelli, on ka Superliiga eestvedajad.

Nende revolutsiooniline idee näinuks ette UEFA Meistrite liigaga konkureerivat eliittšempionaati, kuid praegu näib, et grandiioosne õhuloss vajus kokku 48 tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles