Pealtvaatajad külvavad Horvaatias segadust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thierry Neuville publiku eest läbi sõitmas.
Thierry Neuville publiku eest läbi sõitmas. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Horvaatia MM-etapil pole publik lubatud, kuid vaatamata sellele on raja kõrval autorallit vaatamas tuhandeid inimesi. Kahjuks ei meeldinud see korraldajatele, kes korra ka 12. kiiruskatse peatasid.

Teine võistluspäev oli WRC-sõitjatele poole peale jõudnud, kui ühtäkki saabus teade, et võistlus on peatatud. Õnneks midagi ühegi sõitjaga ei juhtunud. Võistluse jätkumist takistasid rajale liiga lähedal olevad pealtvaatajad. Pärast mõneminutilist pausi saadi ikkagi võistlusega jätkata.

Kuigi Horvaatia valitsus pole publikut MM-rallile lubanud, siis tekkis nendega probleeme juba ka neljapäeval toimunud avatseremoonial. Sündmus pidanuks toimuma suletud uste taga, kuid nõnda kindlasti polnud. Seda reedavad ka fotod sündmuskohalt.

Horvaatia ralli on kulgenud Toyota meeste taktikepi all. Pärast 12 kiiruskatset juhib võistlust Sebastien Ogier, kelle edu meeskonnakaaslase Elfyn Evansi ees on 7 sekundit. Liidrikohalt päevale vastu läinud Thierry Neuville kaotab prantslasele juba 19,6 sekundit ning Ott Tänak jääb liidrist 37,5 sekundi kaugusele.

Täna sõidetakse Horvaatias veel neli kiiruskatset ning neid saab jälgida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles