Latvala usub liiklusõnnetusse sattunud Ogier'sse ja selgitas prillide kasutamist

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Toyota autoralli tiimi pealik Jari-Matti Latvala usub, et Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia suudavad vaatamata ebaõnnele Horvaatias võidu peale kihutada. 

Prantslaste ekipaaži tabas halb üllatus viimase päeva esimese kiiruskatse eel, mil satuti liiklusõnnetusse. Avarii tagajärjel sai kõvasti kahjustada Toyota Yarise parem külg, ent õnneks saavad nad võistlust jätkata. 

Tõsi, liidrikohal kihutanud Ogier langes 18. kiiruskatsega tiimikaaslasele Elfyn Evansi järel teiseks. Kahe viimase katse eel lahutab neid siiski vaid 2,8 sekundit. 

«Sebastienil juhtus läks esimesele katsele minnes intsident. Autoga on kõik korras ja midagi liiga tõsist ei juhtunud. Kahjustusi on näha, uks pole päris seal, kus peaks, aga tehniliselt on kõik korras. Raske öelda, kui palju see kiirust mõjutab. Kindlasti ei tee see autot kiiremaks,» rääkis Latvala WRC ülekandes. 

Telepildist jäi silma, et kaardilugeja Ingrassia kannab kaitseprille. «Kui hoolsalt vaadata, on näha vahet auto kere ja ukse vahel. Suurel kiirusel tuleb sisse palju õhku ning võib-olla ka tolmu. Seepärast ongi hea prille kasutada, et miski silmi ei häiriks. Kui kaardilugeja loeb legendi valesti, võivad tagajärjed olla karmid,» selgitas Latvala. 

Kas 5,6 sekundi kaugusele jääv, kolmandal kohal kihutav Hyundai piloot Thierry Neuville suudab Ogier'd püüda?

«Tean Sebastienit väga hästi ja see intsident ei tekitanud talle kindlasti kõige paremat tunnet. Aga ta on professionaal ning nüüd on olnud aega end koguda. Usun, et ta suudab ka võidu eest võidelda. Tunnen end meie sõitjate osas enesekindlalt,» arvas Latvala. 

Põneval Horvaatia rallil saab silma peal hoida siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles