Galerii ja video Vapruse 12. sekundi šokiväravast Paide vastu siiski ei piisanud

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Eesti jalgpalli kõrgliiga teenisid laupäeva pärastlõunal võidulisa Paide Linnameeskond, kes oli 3:1 üle Pärnu Vaprusest, ning Narva Trans, kes alistas FC Kuressaare 2:0. 

Suvepealinnas toimunud kohtumine sai kõikvõimalikest variantidest kõige põnevama alguse. Nimelt pani Vaprus pärast avavilet kohe palli pikalt ette ning seejärel hakkas ka juhtuma. 

Kastijoonele põrganud mänguvahendi klaaris Martin Kase küll minema, kuid tegi seda otse Enrico Veensalu jalale. Vapruse noor mängumees oli jõudnud vahepeal märgata, et Paide kollkipper Mattias Sepp oli samuti üritanud eelnevas olukorras pallini jõuda ning väravajoonelt tublisti samme ettepoole teinud. Seega tõstis 21-aastane Veensalu palli lihtsalt üle puuriluku ning viis Pärnu juba 12. sekundil juhtima.

Pärast seda tõmbusid kollasärgid teadlikult oma kasti lähistele kokku ning asusid järjekindlalt kaitsetööd tegema. Seda suudeti edukalt teha ca 40 minutit, kuni Eesti jalgpalli praeguse aja kuumim nimi Henri Anier mängusaatuse ära otsustas. 

41. minutil pani Kase pika diagonaalpalli ette, mida Pärnu kaitsjatel ei õnnestunud klaarida. Mänguvahend jõudis seejärel Anierini, kes palli rahulikult vasaku jala peale ette sättis ning Hendrik Vainu värava suunas teele saatis. Kuigi löök läks võrdlemisi värava keskele, ei õnnestunud Vapruse puurilukul üritust tõrjuda ning 1:1 viigiseis oli tõsiasi 

Minut hiljem leidsid Vapruse mehed ennast juba kaotusseisust. Peasüüdlaseks taas Anier, kes jõudis esimesena jaole Sinilaidi kauglöögile, mille Vainu enda ette oli tõrjunud. 

Seejärel näis kindel, et Paide lahkub suvepealinnast kolme võidupunktiga, kuid 70. minutil oli vutijumalal veel väike vimka varrukast võtta.

Ühel hetkel pääses Tiismaa Paide kaitseliini taha jooksma ning põrkas karistusalas kokku väravast välja tulnud Sapiga. Kuna puurilukk palli ei mänginud, otsustas peakohtunik Siim Rinken osutuda penaltipunktile. 11 meetri karistuslööki asus lööma Tauno Tekko, kuid tema üritus oli nii nõrk ja värava keskele, et Sapp tõrjus selle ürituse kerge vaevaga. 

Kohtumise lõppsõna jäi siiski Paidele ja Anierile. Vahetult lõpu eel pääses koondislane taas jooksma. Kasti jõudnud tegi ta kerge konksu, sättis palli vasakule jalale ja saatis mänguvahendi Vainu jaoks püüdmatult väravasse.

Kübaratriki vormistanud Anieri jaoks oli tegemist üheksanda tabamusega tänavusel hooajal.

Kohtumise tipphetked:

Teises laupäevahommikuses kohtumises oli Narva Trans 2:0 üle FC Kuressaarest. Kuigi saarlased olid need, kes mängu domineerisid, jõudsid sihile ainult punasärgid.

Transi avavärav sündis mängu 39. minutil kui paremalt äärelt teele pandud tsenderduse järel jäi pall kastis lahti. Segapuntra kasutas oskuslikult ära Transi raudvara Irie, kel õnnestus kukkumise pealt palli tabada ja see püüdmatult Magnus Karofeldi selja taha saata. Kohtumise teise tabamuse eest hoolitses Eduard Golovljov, kes pärast 75. minutil jooksma pääsemist suutis terava nurga alt palli üle Karofeldi tõsta.

Piirilinnaklubi peab suured tänusõnad edastama aga oma väravavaht Richard Alandile, kes väga mitmel puhul imetõrjetega nad halvimast päästis. «Jah, lõpuks sain kätte midagi ja on hea meel. Ma usun, et nemad otsisid ja lükkasid rohkem, meie siis proovisime nõelata. Lõpuks 2:0 ja kolm punkti. See on kõige tähtsam,» sõnas päevakangelane jalgpall.ee otseülekandes. 

Kuressaare mängumees Joonas Soomre: «Võimalusi meil oli, aga iga kord ei saa kõiki ära lüüa. Kuigi võiks. Ütleks ka, et olime üpris tublid kuniks esimene meile ära löödi. Siis läks mäng kuidagi rohkem Narva kätte.» 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles