Üks Superliiga loojatest sai UEFAlt karistuse, mis ei karista neid millegagi

Christopher Krutto
Copy
Londoni Arsenal järgmine hooaeg Euroopas suure tõenäosusega ei mängi ja seetõttu ei pruugi nad UEFA poolt määratud karistusega sentigi maksta.
Londoni Arsenal järgmine hooaeg Euroopas suure tõenäosusega ei mängi ja seetõttu ei pruugi nad UEFA poolt määratud karistusega sentigi maksta. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit UEFA andis teada, et on jõudnud kokkuleppele üheksa klubiga, kes võtsid osa Superliiga projektist.

UEFA jõudis kokkuleppele Arsenali, Chelsea, Liverpooli, Manchester Unitedi, Manchester Citym Tottenhami, Madridi Atletico, AC Milani ja Milano Interiga. Klubisid karistatakse sellega, et neilt võetakse üheks hooajaks ära viis protsenti Euroopa klubivõistlustel teenitud tulust.

Samas näiteks Londoni Arsenali puhul see karistus ei tee midagi, sest järgmiseks hooajaks nad suure tõenäosusega Euroopasse ei jõua. Liigas hoitakse hetkel üheksandat kohta ja Euroopa liiga poolfinaalides tunnistati kahe mängu peale seisuga 1:2 Villareali paremust.

Lisaks leppisid klubid kokku, et annetavad kokku 15 miljonit, millega edendatakse noorte jalgpalli üle Euroopa.

Keerulisem saatus ootab nüüd Juventust, Barcelonat ja Madridi Reali, kes pole UEFA-ga endiselt kokkulepet saavutanud. Hetkel pole teada, milline karistus neid ohustab, kuid halvimal juhul võidakse need klubid Euroopa võistlustest kõrvale jätta mingiks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles