Koroonaviirus tegi vormelikalendris taas korrektuure

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eelmise aasta Steiermargi GP, mis lõppes Lewis Hamiltoni triumfiga.
Eelmise aasta Steiermargi GP, mis lõppes Lewis Hamiltoni triumfiga. Foto: imago images/HochZwei/Scanpix

Koroonaviiruse tõttu tänavu juba mitmeid kordi ümber mängitud F1-kalenderis tehti selle töönädala lõpus veel korrektuure. 

Nimelt andis kuninglik sari teada, et 11.-13. juunile kavandatud Türgi GP jääb riigis kehtestatud uute koroonapiirangute tõttu ära. 

Kõnealune nädalavahetus jäetakse tiimidele ja sõitjatele aga vabaks ning selle asemel mängitakse asjalood hoopis ümber nii, et Prantsusmaa GP tõstetakse nädala võrra varasemaks (18.-20. juunile) ning võistluskalendrisse lisatakse Steiermargi GP (inglise keeles Styria GP), mis sõidetakse 25.-27. juunini. 

See tähendab, et Austrias Spielbergi lähistel oleval Red Bull ringil toimub tänavu kaks võistlust: samamoodi on seal kavas 2.-4. juulini toimuv Austria GP.

Samamoodi talitati vormeliringkondades ka mullu, kui esmalt sõideti Austria GP, mille võitis Valtteri Bottas (Mercedes), ning seejärel nädal hiljem Steiermargi GP, mille võitis teine Mercedese sõitja Lewis Hamilton. 

Muudatuste tulemusena jääb tänavune võistluskarussell seega 23-etapiliseks. Tänavune järgmine etapp on toimub järgmisel nädalavahetusel Monacos, vormeliaasta peaks oma lõppakordi saama 10.-12. detsembrini kavas oleva Abu Dhabi GP-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles