Latvala andis enda hinnangu, miks oli Hyundai Portugalis väga tugev

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala.
Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel lõppenud Portugali MM-rallil näitasid Hyundaid suurepärast kiirust ning hoidsid vahepeal ka kolmikjuhtimist. Lõpuks suutis auto ühes tükis finišisse tuua vaid teisena lõpetanud Dani Sordo, kuid Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala tunnistas, et tema võistkonna kiirus polnud parim.

«Ausalt öeldes oli Hyundai väga tugev, see on fakt. Arvan, et põhjus peitub selles, et Hyundai oli uute kruusarehvidega paremini harjunud,» ütles soomlane. Oli ju tänavu tegemist esimese MM-etapiga kruusal, kus kasutati sellest hooajast WRC-klassile rehvi tarniva Pirelli toodangut.

«Meie võistluseelne test oli niisketes ja märgades oludes, mis ei andnud meile sajaprotsendilist arusaama, kuidas võiks rehv töötada kuiva ilmaga,» lõpetas kogenud Latvala.

Oli rehvidega, kuidas oli, aga kahtlemata läks Portugalis Toyotal hästi. Võttis ju nende roolikeeraja Elfyn Evans võidu ning Sebastien Ogier oli kolmas. Samad mehed on ka MM-sarja punktitabeli tipus, kus prantslane edestab waleslast kahe silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles