Kontaveidi treener: vastane ei kinkinud Anettile midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit treener Märten Tamlaga.
Anett Kontaveit treener Märten Tamlaga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tennise tulevikulootus Anett Kontaveit sai täna oma karjääri suurima võidu, alistades Föderatsiooni karikasarjas maailma edetabelis 48. real paikneva 21-aastase austerlanna Tamira Paszeki.

16-aastane Kontaveit, kes asub edetabelis 588. kohal, võitis kohtumise 6:4, 7:6 (3), seejuures juhtis Kontaveit avasetis koguni 4:0.

«Eks see oli ikka üllatus, et võit tuli,» tunnistas Kontaveidi treener Märten Tamla Postimehele. «Kogu mäng oli võrdne, Anett küll alustas väga hästi ja vastane võib-olla natuke ehmus sellest, aga siis ta kogus end ja edasi oli mäng väga tasavägine. Võiduvõti oli see, et Anett suutis kogu mängu keskenduda ja terve matši oma mängu mängida.»

Tamla lisas, et kindlasti ei saa öelda, et Paszek poleks hästi mänginud. «Vastane ei kinkinud talle midagi, oli kogu aeg mentaalselt mängus sees ja mängis kogu aeg samal tasemel,» selgitas Tamla. «Õnneks suutis ka Anett lõpuni samal tasemel mängida, eile suutis ta seda vaid esimesed kaheksa geimi. See ongi tippude ja noorte erinevus – üldjuhul ei suuda noored terve mängu seda taset hoida.»

Tänases avamängus kaotas Eesti naiskonna noorim liige, 15-aastane Tatjana Vorobjova kindlalt 0:6, 0:6 Patricia Mayr-Achleitnerile (WTA 96.).

Kahjuks kaotasid Kontaveit ja Vorobjova paarismängus 4:6, 4:6 Paszekile ja Sandra Klemenschitsile ning seega kaotas Eesti matši 1:2.

«Napilt kaotasime, tegelikult oli paarismängus isegi võimalusi, mida kahjuks ei suutnud ära kasutada,» nentis Eesti naiskonna kapten Andrei Luzgin.

Kuna eile kaotas Eesti 0:3 Bulgaariale, jääb Eesti oma alagrupis viimaseks ning läheb laupäeval vastamisi C-alagrupi viimasega, et selgitada Euroopa-Aafrika tsooni esiliigast väljalangeja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles