Prantsusmaal poodiumikohata jäänud Bottas on Mercedese peale vihane: pagan, miks te mind ei kuula

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Hoch Zwei/SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel toimunud F1 Prantsusmaa GP oli väga meeleolukas. Viimastel ringidel mängis Red Bull taktikaliselt üle Mercedese, mis jättis pikalt kolmandal kohal sõitnud Valtteri Bottase poodiumikohata.

Prantsusmaal oli rehvikulumine väga suureks probleemiks ning seetõttu tuli meeskondadel otsustada, kuidas boksipeatuseid kasutatakse. Bottas läks võistluse algfaasis esimesena boksi, et konkurentide vastu kasu lõigata.

See tal liiga hästi ei õnnestunud, sest talle järgnesid nii Max Verstappen kui ka Lewis Hamilton. Ainult Sergio Perez jäi pikemalt rajale, sest tema valitud taktika oli konkurentidest erinev.

Verstappen tegi liidripositsioonilt ootamatu käigu ning läks teist korda boksi. Keegi esinelikust sedasi ei käitunud ning nõnda sai hollandlane näidata teistega võrreldes pöörast kiirust.

Red Bulli taktika töötaski, sest Verstappen möödus viimastel ringidel nii Perezest, Bottasest kui ka Hamiltonist ning noppis võidu. Kõik võinuks hoopis teisiti minna, kuna tegelikult soovis sarnaselt käituda ka Bottas, kuid meeskond ei võtnud teda kuulda.

Soomlane selgitas pidevalt raadioside vahendusel meeskonnale, et ta sooviks teist korda boksi tulla, kuna rehvid ei pea lihtsalt enam vastu. Teda ei kuulatud ja lõpuks võis öelda, et valesti tehti. Bottas andis pärast võistlust sellest mõista ka meeskonnale.

«Pagan, miks te ei kuula mind. Ma ütlesin, et oleks mõistlik teist korda peatuse teha,» sõnas Bottas vihaselt raadiosides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles