Tiimijuhid panid Soome ralliässa Eesti MM-etapiks suure pinge alla

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com

M-Spordi rallitiimi juhid ootavad hooaega ebaõnnestunult alustanud Teemu Suninenilt Rally Estonial mehetegusid. 

Sel hooajal saab Suninen sõita WRC-autoga vaid poole MM-kalendrist. Praegu on tal kirjas kolm rallit, kuid punktidele on ta jõudnud vaid korra. Lapimaal teenis ta kaheksanda koha, Monte Carlos ja Sardiinias katkestas aga juba esimesel kiiruskatsel.

M-Spordi WRC-autot jagab ta koos prantslase Adrien Fourmaux’ga, kes suutis oma WRC-debüüdil tulla viiendaks, Portugalis kuuendaks ning Keenias jällegi viiendaks. Seega on Suninenil, kes loodab järgmisel aastal jätkata rallimaailma kõrgeimal tasemel, kõvasti tõestamist.

Rally Estonia võiks ja peaks olema võistlus, kus 27-aastane soomlane õigustab oma kohta tipptasemel. «Juba aasta alguses oli kindel, et Teemu sõidab Eesti ja Soome rallil. Need etapid on kogu aeg tema jaoks reserveeritud olnud,» sõnas M-Spordi rallimeeskonna pealik Richard Millener WRC kodulehele.

«Malcolm Wilson tahab anda talle võimaluse näidata oskusi rallil, kus ta peaks olema konkurentsivõimeline. Lihtne ülesanne see pole, sest ta on suure pinge all. Kuid ta on MM-sarjas olnud pikka aega ja peaks pingega toime tulema,» lisas Millener.

Rallitiimi pealik ei teinud saladust, et Suninenilt oodatakse head tulemust. «See on talle hea võimalus, tahame teda täiega kihutamas näha,» lisas ta.

Eelmisel aastal teenis Suninen Rally Estonialt kuuenda koha. Tänavune Eesti MM-etapp sõidetakse 15. – 18. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles