Kaks häda ületanud Täht on tervise osas optimistlik: siiani probleeme olnud pole

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Robert Täht kahe aasta tagusel EMil.
Robert Täht kahe aasta tagusel EMil. Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks vanameister Kert Toobalile sundis vigastus koondisesuve esimeses pooles pealtvaataja rolli ka nurgaründaja Robert Tähe. Nii kõhu- kui ka põlvehädaga kimpus olnud pommitaja on praeguseks enda sõnul traumadest taastunud, kuid kerge ärevusenoot on tal sellegipoolest hinges. 

«Olen isegi natukene ootusärev,» sõnas võrukas esmaspäeval esimese asjana, kui temalt vigastuse kohta päriti. «Hüppeid olen ma siin juba kaks nädalat teinud, seega sellega on asi klaar – saab teha. Aga [küsimus on] just võrkpallispetsiifilistes liikumistes, endalgi on huvitav näha, kuidas põlv siis käitub. Täna teeme jõusaali ja homme saab siis pildi ette, kuidas on reaalselt mängida.»

Mis Tähte täpselt vaevas? Eelmise aasta novembris avastati nurgaründajal kõhulihases rebend, mis jättis ta platsil kõrvale praktiliselt kolmeks kuuks. Seejärel sai ta Poola liigas uuesti platsile, kuid märtsis lõi sama häda uuesti välja

Aprilli lõpus, kui Eesti koondis esimest korda kogunes, oli Täht küll trennis olemas, kuid tegutses erikava alusel. Veidi pärast seda ilmutas ennast veel ka üks teine, põlvehäda. «Arst suutis kahe aasta taguse MRT pildi pealt välja lugeda, et see on see koht põlves, kus võib mingi hetk jamaks minna ja sellega [tasub] tegeleda parem varem kui hiljem. Ja täna ongi see aeg, millal sellega siis tegeleda,» selgitas noa alla läinud Täht mais.

Robert Täht
Robert Täht Foto: Margus Ansu

Mis operatsioon mehele täpselt tehti? «Puhastati kõhret, aga kuna põlve avamisel oli probleem - olin operatsiooni ajal üleval - siis sees olles ütles arst, et olukord on natukene kehvem kui pilt näitas. Seega tehti kõhresse auke juurde, nii 20-25 tükki. See pikendas natukene küll tagasituleku perioodi, kuid üldiselt sain asjad üllatavalt kiiresti jonksu ja kuus nädalat hiljem ma juba hüppasin,» selgitas nurgamees. 

Kuigi esimene laagripäev oli vollekoondislastel alles täna, siis tegelikult on mehed juba viimased kolm nädalat individuaalsete kavade järgi harjutanud. Tähe sõnul selle perioodi jooksul tal mingeid probleeme - ei põlve ega kõhuga - ei esinenud. «Jõusaalid ja asjad on kõik olnud väga fine (korras - K.J.). Praegugi mängisime poistega rahulikult kaks-kahele ja kõik liikumised olid okeid. Aga rohkem peangi silmas sellised põhjast üles tulekuid - saab endale olema natukene huvitav näha, aga usun, et kõik on väga hästi,» lausus nurgaründaja.

Mis puudutab aga hooaja jooksul kaks korda välja löönud kõhuhäda, siis kas see on praeguseks minevik? «Tahaks loota. See on selline asi, et ta võib tulla äkki – nagu ta on kaks korda mul juba tulnud. Seega kindlasti tasub alguses olla ettevaatlik, mitte teha siis päevas kohe 100 rünnakut täisvõimsusega. Samm-sammult ja alguses veidi hoida. aga loodetavasti on see unustatud,» sõnas Täht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles