Millal võiks Rovanperä võita oma esimese tiitli?

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Jarek Jõepera/Rally Estonia

Juuli keskel võitis Kalle Rovanperä Rally Estonia ja sai sellega noorimaks autoralli MM-etapi võitjaks. Nüüd vastasid eksperdid, millal võiks noormees tulla maailmameistriks.

Praegu hoiab noorima MM-tiitli võitnud piloodi au Colin McCrae, kes sai oma ainsa tiitli kätte 27 aasta ja 109 päeva vanuselt. Rovanperäl on selle saavutuse löömiseks kõvasti aega, sest ta saab 1. oktoobril alles 21-aastaseks. Kuigi ta ise ei soovi spekuleerida, millal esimene tiitel võiks tulla, siis talle lähedased inimesed tegid oma pakkumised.

«Ta peab veel mõnedelt tehnilisematelt võistlustelt kogemusi saama ja sellistel etappidel on tal veel probleeme olnud. Ma pakuksin, et esimene tiitel tuleb 2023. või 2024. aastal. 2022 oleks tema jaoks veel liiga keeruline, sest ta peab mõningaid asju veel õppima,» pakkus Rovanperä tiimiboss Toyotas Jari-Matti Latvala Dirtfishile antud intervjuus.

Rovanperä isa Harri nõustus Latvalaga. «Ma usun ka, et 2023 võiks ta tiitli võita. Ta saab veel aasta kogemusi hankida ja rallisid õppida. Aga siis on ta valmis tiitliks. Rallivõite suudab ta nüüd kõikjal võtta,» sõnas vanem Rovanperä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles