Tiimipealik arvab, et WRC-sari ei peaks tulevikus uuendustega kiirustama

Postimees Sport
Copy
M-Spordi sõitja Teemu Suninen Rally Estonial.
M-Spordi sõitja Teemu Suninen Rally Estonial. Foto: Eero Vabamägi

Ralli MM-sarja on viimastel aegadel süüdistatud, et nad pole rohelisemate tehnoloogiate suunas teinud piisavalt samme. M-Spordi tiimipealik Rich Millener arvas, et rallis tulebki uuendusi teha aeglasemini, kui nii mõnelgi teisel mootorispordialal.

2022. aastal teeb WRC-sari küll esimese sammu, hakatakse kasutama hübriidtehnoloogiat, kuid näiteks Austraalias ja Uus-Meremaal on kasutus täiselektrilised ralliautod. Millener aga leidis, et ralli tippsari peabki muutuste osas olema ettevaatlikum.

Richard Millener.
Richard Millener. Foto: M-Sport

«Ma arvan, et lähiaastatel on huvitav näha, kuidas autoturg muutub. Kas mõned tootjad lähevad vesiniku peale, mõned kasutavad heitgaasivaba kütust, mõned aga akusid. Ralli on üks spordialasid, mis peaks selliste lahenduste kasutusele võtmisel olema mõnevõrra aeglasem,» ütles Millener intervjuus DirtFishile.

Järgmisel aastal võetakse MM-sarjas kasutusele Rally1-autod ning järgnevatel aastatel on sarjas lubanud jätkata M-Sport, Toyota ja Hyundai. M-Sport on ühtlasi ka esimene meeskond, kes uue Rally1-auto prototüübi valmis on saanud. Briti meeskond ehitas uue auto Ford Puma baasil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles