Hyundaiga Soomes kiiruse leidnud Tänak: järgmisel aastal sellest kasu pole

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak Soome MM-rallil.
Ott Tänak Soome MM-rallil. Foto: Lehtikuva/Scanpix

Hyundai rallimeeskonna jaoks oli Soome MM-ralli varem täielik õudus. Kordagi polnud nad poodiumile kerkinud ning ka kiiruskatsetel näidati parimaid aegu harva. See muutus aga tänavusel osavõistlusel.

Hyundai teenis möödunud nädalavahetusel oma esimesed poodiumikohad Soomes, ent võit jäi ikkagi teenimata. Elfyn Evans suutis Toyotaga olla ikkagi kiireim mees rajal ning Ott Tänakule ja Craig Breenile jäid poodiumi madalamad astmed.

Tänak, kes on Toyota roolis kahel korral Jyväskyläs peetud Soome rallil võidutsenud, tõdes, et tegelikult võinuks nad tänavu konkurentidele veelgi survet avaldada. «Astusime väga suure sammu edasi võrreldes kahe aasta tagusega. Kahju, et me ei saanud siin eelmisel aastal kihutada. Sedasi saanuks me tänavuseks ralliks korrektuurid teha ning Toyotale veelgi suuremat survet avaldada,» sõnas Tänak pärast rallit Soome väljaandele rallit.fi.

Järgmisel hooajal sõidetakse autoralli MM-sarjas aga täiesti uute masinatega. Kasutusele tulevad hübriidmootoriga Rally1-autod ning nõnda muutuvad ka paljud reeglid. Kuna kõik alustavad n-ö valgelt lehelt, siis on raske ka eelnevast midagi tulevikku kaasa võtta.

«Järgmisel aastal sellest mingit kasu pole,» sõnas Tänak lühidalt ja otsekoheselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles