M-Sport avaldas rõõmusõnumi: praegused WRC-autod ei kao kuskile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Gus Greensmith.
Gus Greensmith. Foto: ANDREAS SOLARO/Scanpix

Praeguse generatsiooni WRC-autodel jääb MM-sarjas sõita veel kaks osavõistlust. Seejärel tuleb nende asemel radadele Rally1-masin, millel peal hübriidmootor.

Kui paljud arvavad, et praegused WRC-autod kaovad täielikult pildilt, siis M-Spordi meeskond nõnda ei usu. Ennekõike on ju praegused masinad selgelt võimsamad uutest ning seetõttu jääksid uued autod halba varju.

M-Spordi pealik Richard Millener usub, et praeguseid rallimasinaid saab siiski ka tulevikus näha. Lihtsalt tuleb leida lahendus, kuidas neid kasutada võiks. «Ma olen kuulnud samuti jutte, mis nendest autodest saab. Minu teada antakse neile siiski võimalus. Lihtsalt praegustelt autodelt võetakse jõudu vähemaks,» lausus Millener.

«Keegi ei lõikaks kasuks, kui Rally1 masinatest praegused autod lihtsalt üle oleksid. Tegelikult pole seis üldse nõnda hull. Ka nende masinatega on võimalik väga kiiresti sõita, samuti tuleb arvestada, et need on alles arendamisel.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles