Tänak ja Järveoja Hispaanias enam rajale ei naase

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänakul tuleb ülejäänud rallit vaadata ekraani vahendusel.
Ott Tänakul tuleb ülejäänud rallit vaadata ekraani vahendusel. Foto: Hyundai Motorsport

Kataloonia ralli neljandal kiiruskatsel auto üle kontrolli kaotanud ning seejärel kändu tabanud Ott Tänak ja Martin Järveoja jaoks on tänavune Hispaania ralli lõppenud. 

Tiimipealik Andrea Adamo sõnas juba reede õhtul WRC otse-eetris, et kahjustada saanud saššii tõttu eestlased laupäeval enam rajale ei naase. «See koht [kus õnnetus juhtus], seal oli mingi kivi, kuid see oli täpselt tagaratta koha peal. Seetõttu sai vigastada ka auto šassii ning nad ei saa homme uuesti liituda,» sõnas itaallane.

Veidi hiljem raporteeris ralliportaal DirtFish aga, et Tänak–Järveoja ei naase rajale ka pühapäeval, kui sõidetakse Kataloonia ralli punktikatse. 

Tänak ise kirjeldas väljasõitu järgnevalt: «Sõitsime rajalt välja. Tabasin kändu ja kahjustasin autot päris tõsiselt. See oli päris suur tabamus. Ilmselt oli kurvi minnes hoog liiga suur, tõmbasin ratta lukku ja seal oli ka natuke muda. See kõik kokku viis selleni, et me ei suutnud olukorda päästa. Peame ootama ja vaatama, kas autot õnnestub parandada. Me ei surunud väga, sest me polnud nii kiired, et võinuks piire kombata. Mõned üllatused siiski olid.»

Päris tühjade pihkudega Eesti rallifännid siiski ei jäänud, sest Kataloonias on võimalik veel kaasa elada Georg Linnamäele, kes hoiab WRC2-klassis avapäeva järel kuuendat kohta, ning Robert Virvesele, kes on JWRC-klassis kolmas. 

Põnevaks tõotab kujuneda ka WRC-sarja heitlus, sest kaht esimest Thierry Neuville'i ja Elfyn Evansit lahutab kuue katse järel kõigest 0,7 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles